Да де ама самата фактура сега трябва да я вкарам в ддс-дневника за септември. Та въпроса ми е как да я вкарам
Здравейте,
управителят ни дава фактура за купена стока, която обаче е издадена преди 14 месеца. Тази стока трябва да продам на клиент и да му се закрие аванс, който сме ввзели от него.
Понеже е минала над 1 година не мога да ползвам ДДС-то, но пък трябва да въведа стоката.
Какво трябва да направя? Фактурата е по банка и сега ще се плаща
Здравейте, реших да пусна протокол, че управителят е решил и също заповед, с която уведомява работниците, че ще получават ваучери. После като ги раздаваме се подписват на отделна ведомост за ваучерите и май това е. Макар че мми се струва малко постно....
Здравейте,
тъй като нашият управител се насочва към ползванетона ваучери, които да раздаваме на работниците и аз се интересувам какви вътрешно-фирмени документи трябва да си изготвим, за да може всичко да ни е наред - примерна заповед, ведомост за раздаването, но друго какво още?
В указанията на НАП това пише. Ние също ще оставим нещата май така - ще съставим един протокол, в който ще опишем казуса и ако ни дойдат на проверка тогава ще му мислим.
При погрешно издаден сторно фискален/системен бон
При извършване на сторно операции чрез ФУ/ИАСУТД оператора/касиера трябва внимателно да съблюдава всички изисквания към документа за сторно операцията. В Наредба №Н-18/2006 г. Не е регламентиран ред и начин за извършване на сторно операция по вече регистрирана такава във ФУ/ИАСУТД.

В тази връзка Ви препоръчваме за дублираното отчитане във ФУ/ИАСУТД на сумата на сторно операцията да се извърши счетоводно отразяване на допуснатата неточност и да се уведоми компетентната териториална дирекция на НАП.
Имах подобна случка преди време и от фирмата за поддръжка  казаха, че не може да се сторнира сторното за съжаление.
А какво предприехте след това, как приключихте казуса?
А може ли от касовия апарат да се издаде сторно касов бон  на вече пуснат сторно касов бон?
Здравейте, възникна ни следния проблем - колежка чукна на касовия апарат 40000,00лв вместо 4000лв. След това при опит да чукне СТОРНО касов бон /сторно операторска грешка/ касовия апарат по време на чукането на самата бележка забива и тя чука сумата два пъти- тоест сторно бележката е за 80000,00лв. Тоест сторното на сгрешената сума излиза двойно по-голямо от основната сгрешена сума.
От фирмата за касовите апарати ни казват да чукнем още една бележка за 40000лв, за да се занули това. Но нали сторното е към конкретна касова бележка с дата и номер и като се чукне нова бележка тя си е съвсем отделен номер. Какво да правя според вас, според мен не трябва да се прави нищо, а да си съставим протокол, в който да опишем казуса. Мнения?
Здравейте,
Бихте ли споделили мнение какво трябва да се включи в бланката за потвърждение на салдо към 31.12.2022.
Според мен се включват салдата по сметки 411,412,401,402 - когато има такива ги упоменавам и като вземане и като задължение /имаме фирми, с които имаме двустранни отношения/.
Според колежка трябва да се попълват и суми за заеми, депозити и други? Така ли е?
Здравейте,
трябва да правя приемо-предавателен протокол за предаване на официални документи, затова ще Ви помоля, ако някой е правил да ми качи бланка или линк, за да не пропусна някоя съществена част. Не знам дали има особености, защото постоянно правя ППП за стоки, материали или услуги, но това е сериозно и ми се ще да изглежда сериозно самия протокол.
Благодаря!
Здравейте,
През 2020г. имаме получен ваучер от европроет на стойност 20000лв за програмен продукт. Реално инсталирането на прорамния продукт ще се случи през 2021г /ако се случи/. Ако не се случи инсталиране на програмен продукт реално този ваучер изгаря.
Според Вас, какви да бъдат счет.записвания към края на 2020г? И какви ще са ако се закупи нов програмен продукт с този ваучер? Като някакъв разчет или задбалансово, или друго?
Благодаря предварително за мненията Ви.
:)  в момента, в който пуснах темата се сетих, че не го правя правилно, но благодаря все пак
Здравейте,
управителят на фирмата, който се самоосигурява с код 12 на високия процент стана баща. Иска да ползва отпуск 15 дни при раждане на дете и като ползвам програмата на НОИ да му подам Приложение 10  в т.4 за вид осигурен изобщо не ми дава да избера код 12.
Имали ли сте подобен проблем и какво да направя, че да му подам документите? Преди това съм му подавала приложение 9 за болничен и не е имало никакъв проблем
mia111, а задължително ли е да ни проверят ако е бил за такъв кратък срок или само се предполага, че ще има проверка?
bobo, как да документирам несправянето с работата - какъв документ да се изготви или нещо друго?
Иначе той се е подписал в книгите за начален инструктаж и на работното място, дал си е медицинско за започване на работа - това би било доказателство за това, че е работил..
Здравейте,
имаме нов работник от 10дни, като от предната работа е бил освободен по чл.331 с обезщетение 4 заплати. Сега при нас е на договор със срок на изпитване в полза на работодателя като монтажник, но шефът ми иска да го освобождава поради изпитателния срок, тъй като не се справя. Обаче позната счетоводителка ми казва, че ако го освободим така и той иде на бюрото по труда, веднага ще ни дойде проверка, защото трябвало минимум 45 дни да се води на работа. Вярно ли е това, защото аз никъде не прочитам за такова условие?
Благодаря, обаче клиентът не иска да върне оригинала на документа, поради причина, че си го е въвел и той в дневника тогава в съответния месец и иска да си има документа. А условие за анулирането на документ е и трите екземпляра да са при издателя ...