Страници: [1] 2
здравейте.накратко..защо винаги ми излиза грешка, когато шракна върху уеб приложението на НОИ, за да го изтегля?ще ми се да си пращам болничните по интернет   :blush:


- ако лицето е осигурявано всички работни дни през месеца - попълва се 0;
- ако лицето не е осигурявано всички работни дни през месеца - попълва се 1.
Ами само здравни са плащани, тъй като лицето е било в отпуск за гледане на дете до две години

zizita, какво имате предвид със записа 1188?
[/quote
Ами знам ли....  :blush: 0188?

Здравейте. Имам питане относно попълването на Д1. Става въпрос за другия месец обаче, но си го мисля от сега как трябва да се напише. Имаме служителка, която до 17.12.17г е в майчинство. От 18.12 е в платена отпуска. За седемте дни от декември, в които лицето е отпуск вземам за база последния месец, в който лицето е било на работа. В случая е октомври 690.18лв. И ето какво ми изписва...

В този случай майката на работа ли се връща? Моето питане е може ли тя да прати детето на ясла и да си вземе отпуските платените?

Срокът на изпитвне не значи срочен договор. Може да е безсрочен със срок на изпитване. Регистрира ае с код 01.
Благодаря. Така е регистриран с 01. А това, че е със срок за изпитване само в ТД ли се упоменава?

Здравейте. Назначихме на безсрочен договор един служител.,за да му направим така да се каже услуга. След 10 дни вече трябва да го изпратим на борса. за да взема по-голямото обезщетение от там му казват в заповедта за прекратяване да отбележим чл.71 ал.1 или по 325 ал. 4. Демек със срок на изпитване или за свършена работа, но той не е назначен така... или ще се наложи да премине на срочен договор а от там да се заловим за тея членове!😀

Естествено че ги имам впредвит тези 70 процента. Винаги така съм си смятала болничните.

Здравейте.аз пък като попълвах д1 на един работник с болничен за 10 дни ми се получи нещо странно и е чудя дали е от програмата. Когато му попълних осигурителния доход програмата ми изписа че е грешен, сметнах го наново поне сто пъти но не беше грешно. Накрая се наложи да го налучквам докато програмата ми позволи да продължа. Опитах се да разбера тя пък как го изчисли така но... Възможно ли е да е от програмата ещо? Защото пък имам и служител с болничен за целия месец , който продължава от предходния,но там с попълването нямах проблем.

Здравейте
За колко време е обещетението по този член от борсата?

Здравейте. Случи се така че наша служителка преноси плода с няколко дни .  подали сме без проблем болничния й за 45 дни преди раждането,а после подадохме и болничния от болницата . но получихме писмо от нои че трябва да има болничен и за дните които е преносила. Този болничен мисля трябва да и го издаде гинекологът при когото е следяла бременността си,но в писмото от нои пишеше още че ще се анулирал болничния от бол оцата. Защо? Трябва линов болничен от болницата акот този се анулира. И съответно до 7 работни дни да се подаде новите данни за новите болнични в нои

здравейте.
въпросът ми е следния... работодателя плаща ли първите 3 дни от болничен, който е 45 дни преди раждането? някъде прочетох, че щом се отнася за бременности, работодателя не плаща нищо.
струва ми се че някъде прочетох , че за следващите болнични не се плащат тези 3 дни, защото те ще са като продължение на този. така ли е?
благодаря

А в Д1 къде записвам дните в 16.3 или 16.4. И съотватно в т.27 записвам 210 а в точка 28 записвам 8%. Благодаря на помощниците.

Здравейте
Имам въпросче относно една служителка. Веднага след изтичането на 2те години майчинство пусна молба за неплатен отпуск от 6 месеце за отглеждане на дете до 8 годишна възраст. Как точно попълваме Д1 и най-вече колко процента е здравната осиг. И върху каква стойност я изчисляваме.
Благодаря

Благодаря за бързия отговор. :wink1:

Здравейте
Как мога да изчисля какво майчинство ще вземам? Казусът е следния: Бях в неплатена отпуска 6 месеца след това се върнах на работа за 5 месеца и напуснах. Сега съм на борсата от месец. Остават ми още 3 месеца. Терминът ми е за декември.
Дали борсата ще повлияе на майчинството ми? Или е по-добре да започна работа и да прекратя борсата.

Къде го променяш? Промяната трябва да е в данните за осигурителя.
Тази година за код 01 процента се е променил от 0,7 на 0,9 ,но програмата не ми позволява да го променя и аз мога да си попълня декл със стария процент,но тогава няма да е вярно.

направих обновяване 3, но не ми пшозволява да променя процента си на ТЗПБ от 0.7 на 0.9% за 2015г.

направих една голяма грешка миналия месец, за която разбрах едва вчера. на вносните ми бележки към бюджета за януари съм написала дата за периода от 01.02.13 до 28.02.13г.с една дума вместо да платя осигуровките за януари аз сам платила вноски за февруари, а за януари дефакто не сам платила нищо.аз възнамерявам за януари да си ги платя още в понеделник, но проблемът ми е, че тези които съм платила за февр всъщност сумите не са тези които трябва да са ми по ведомост, тъй като имах промени през месеца с един служител.какво мога да направя и дали има шанс да поправя грешката си някак?

тази год.за първи път инсталирах програмата на нап за Д1 Д3 и Д6 на компютъра си. и я попълних, нямах проблем, но когато се опитах да запиша дискетата и натиснах ЗАПИШИ, попита ме дали желая да заместя фаила, натиснах ДА, но не стана нищо.пробвах още два пъти и забелязах, че в Печат Справка осигурителния доход се е удвоявал при всяко ЗАПИШИ. и защо в колонка изпратени ми излиза едно ДА, по - точно къде се изпраща?извинявам се ако въпросите ми са смешни, просто работя за първи път с програмата, не е трудно, апък нещо не вдянах иглата хаха

а на самата дискета трябва ли да има някакви инсталации или нещо подобно? или просто си вземам една дискета, защото съм чувала, че може и ма флашка, но не съм пробвала.

Страници: [1] 2

Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook