Искам да попитам БГ фирма регистрина по ДДС закупува стока от Полша. Полската фирма е регистрина по ДДС Стоката се изнася  директно от Полша за трета страна. Износът се осъществява с транспорт австрийска фирма-регистрирана по ДДС. Как трябва да се осчетоводят тези сделки и в кои случа  е необходимо да се съставят протоколи?
 
как ще се декларират стокикте с фисок фискален риск от м.10.2023?
фирма от Венецуела извършва софтуерни услуги на фирма регистрирана по ДДС. Средствата облагат ли се по ЗКПО?
Ако едноличният собственик на капитала на ЕООД е гражданин на трета страна, то трябва ли да се попълни част II т. 3 и т. 3.1 от ГДД? В този случай  Част X от ГДД-също ли трябва да е попълнена.Лицето не живее в България. Дейността на дружеството се ръководи от Управителят, който е вписан като управител в ТР и е с ДУК?
По този казус, ако услугата се предлага от ФЛ регистрирано по булстат в България  и извършва услуга за Англия-изработка на уеб сайт-необходимо ли е да се регистрира по ДДС това ФЛ?
Здравейте, искам да попитам СОЛ приема решение на ОС на 01.12.2020 година за изплащане на личен труд по банков път. Възнаграждението е изплатено м.01.2021 година. Трябва ли да се подаде декларация по чл 50 от ЗДДФЛ за 2020 година и се попълни таблица 1 от ГДД?
Благодаря. Прочетох. Видях,че са повече от 183 дена в България и чекнах местно лице.
Другото ми питане е? има писмо от НОИ, че лицето през м.11.2022 одина ,което работи по два трудови договора е надхвърлило 3400 лева осиг. доход. Сега трябва да направя промените аз. Опитвам се от два дена да подам Заличавае на Д1 за м.11.2022 година, като чеквам бе3 Д 6 ,но ми я отхвърля. Незнам как да постъпя? Ако сте имали такъв казус, може да ми споделите!?
Здравйте, бих искала да попитам: украйнска гражданка пристигнала да живее в България от 04.2022 в резултат на военните действия там, регистрира фирма в България и осъществява дейност в нашата страна. Питането ми е в Статистиката в полето за фирма на местно лице или фирма на чуждестранно лице да се даде?Кое е правилното?
ИЗВИНЯВАЙТЕ, НЕПРАВИЛНО ЗАДАДОХ ВЪПРОСА. иСКАХ ДА ПОПИТАМ ВЪВ ФАКТУРАТА КОЙ ЧЛЕН ОТ ЗДДС ДА ЗАПИШЕМ?
А КАКВИ СЧЕТОВОДНИ ОПЕРЦАЦИИ СЕ ВЗЕМАТ В ТОЗИ СЛУЧАЙ?ИМАМ СЛУЧАЙ- МОНТАЖ НА ОБОРУДВАНЕ ЗА АЗЪРБЕЙДЖАН ОТ ФИРМА РЕГИСТИРИНА ПО ДДС В БЪЛГАРИЯ?

Здравейте, колеги. Искам да попитам освен декларация 1 и Придружтиелното писмо попълват ли се и други документи за да се отговори на поканата, която е в 7 дневен срок?.
Фирма от България регистрирарана по ДДС издава фактури  при продажбата чрез електронен магазин на ФЛ в Румъния. БГ фирмата е регистирана в НАП на едно гише. Питането ми е : фактурите се издават с 20% ДДС за Румъния и дали влизат в дневникът за продажбинте в нашите справки? На тримесичие подавам справката като ДДС за Румъния е сбор и е в евро?
Донесоха ми фактури от м.12.2020 година платени касово този месец.Фирмата ми е регстрирана по ДДС. Как трябва да осчетоводя плащането през 2020 с касов бон?Фактурите не са малко на брой.
Здравейте, имам следният казус: Майка, прекъсва майчинството си за отглеждане на дете до 2 години.Прави си фирма и започва дейност.Детето е дадено на детска ясла. Има ли право след като започва  като СОЛ да ползва 50% обезщетение от НОИ?
Искам да попитам как да осчетоводя следното нещо:фактурата е инвойс
Субтотал-1553,50 евро
тотал ват  20%-310.70 евро
Invois total-1864.20 евро
Products-200.85 евро
Transfer to the colaborator account-1663.35 евро.
Така представлява фактура издадена от GLOVO -invoice

Искам да попитам, някой има ли представа как се осчетоводява фактура от Glovo@
Деливъри ни превежда по банка по -малка сума. Бихте ли ми онагледили счетоводните статии който трябва да направя. Предварително благодаря.
След определено време Деливъри ни превежда сума-необходимо е да се приспада ли.
В фактурата издадена от Деливъри има онлайн такса например 20 лева;доставка за периода-258,30лева и комисионна 17%  реклама-323.07 лева. Тази фактура ми е ясно как да я осчетоводя, но например месец януари по банка постъпват пари от тях.Питането ми е ние ще трябва ли да им издадем фактура за сумата която постъпва по банковата ни сметка, след като сме чукали на касов апарат доставките . Как да извърша разплащанията- с приспадане или плащане по тяхната фактура и приход от Деливъри при нас?
Здравейте, бих искала да попитам как се осчетоводява фактура издадена от посредник ?