Питам Ви за второ мнение понеже моя счетоводител ми казва, че щом фирмата има основна дейност отдаване под наем на имоти мога да отдавам всичко под наем и да ползвам данъка ако ще това да е и самолет.

Какво ще рече единствено за отдаване под наем? Идва физическо лице и търси луксозен автомобил за 3-4 дни или по дълъг период. Пускам му фактура.  Друго нещо изисква ли се?
Благодаря за бързия отговор. Аз разбирам, че мога понеже ще го отдавам под наем. Прав ли съм?
Здравейте. Фирма, която се занимава с основна дейност - отдаване на имоти и активи под наем иска да закупи луксозен автомобил, който също да отдава под наем.
Възможно ли е да се ползва ДДС-то на автомобила? В последствие фирмата ще пуска ежемесечно фактури за наем на автомобила спрямо амортизационната му стойност.

Автомобила ще бъде закупен от Германия и платен на нетна цена.


Благодаря предварително
Да апартамента е собственост на фирмата. Питам тук за второ мнение понеже моите счетоводители казват, че данъчните ги вълнува категоризацията ако искам да ползвам 9% ДДС вместо 20. В случая аз не съм регистриран по ддс и не съм минал 50000лв оборот и това на този етап не се касае за мен. Имам договор с букинг.   

Моля да ми пишат хора които са вещи по този въпрос, а не такива които мислят или предполагат.
Здравейте. Пиша ви за да проверя дали правя всичко правилно или изпускам нещо.  Фирмата ми има апартамент, който отдава под наем чрез букинг и Airbnb. Фирмата е регистрирана по чл.97а по ДДС. Всеки месец си плащам ДДС върху комисионната на букинг и Airbnb. На клиентите пускам фактури с 0 ДДС ставка. Парите ги получавам по банка.

Данъчните интересува ли ги факта, че апартамента не е категоризиран и приходите ги отчитам като наеми?

Благодаря предварително!