Здравейте,

вече подадени отчети в ТР не могат да се коригират.
Миналата година ми се наложи и им се обадих, като отговорът бе този.

Благодаря, ви за отговора!
Някой може ли да помогне по този въпрос? Аз също се интересувам как мога да променя вече подадени файлове в ТР?
Защо трябва да сме имали такъв случай , за да знаем как да осчетоводим задължения по договор?

Като знаете как се осчетоводява, но нямате желание да споделите знанията си, може и просто да подминете  .... Не е нужно да се заяждаме. Простичък въпрос имам виждане по него, но просто не се чувствам сигурна дали е законово издържано, много ли ви е трудно да сте добри??
Според мен фирмата наемодател трябва да издава някакъв документ (не фактура) за разходите по застраховките за да са документално обосновани за наемателя.

Благодаря ви! И аз си мислих за някакъв вид протокол (в програмата за ф-ри има такъв документ), да прехвърлям задължението към наемателя.
Като цяло в договора за наем е упоменато, че всички разходи по автомобила са за сметка на наемателя, но все пак не ми е ясно, възможно ли е гражданската да мине за разход на наемателя, след като на полицата е описано името на собственика по талон?
Здравейте,
Имам следният казус - Фирма отдава автомобили под наем и до сега всички полици за Каско и ГО са били на нейното си име и платени в брой. Сега обаче, колежката е платила от банковата сметка на НАЕМАТЕЯ, към застрахователя, на основание Дебитно известие сумата по полицата, която е издадена на името на Фирмата НАЕМОДАТЕЛ. Възможно ли е такова плащане? Как и  в коя фирма ще отчета разхода за застраховка в такъв случай? На пръв поглед имам разход и задължение по 495 при наемодателя и само едно плащане при наемателя?
Ще съм благодарна на всички, отговорили!
Здравейте,
Ще съм благодарна на всички, които ме ориентират къде да прочета повече по темата, а казусът е следния: Дейност на фирмата отдаване под наем на движимо и недвижимо имущество (коли и магазини). Дружеството си купува кола от Германия, за която има ф-ра без ДДС и документ (Може би е КИ) за връщане на ДДС. Не съм сигурна как да ги отразя в ДДС дневниците
А разходите по разглеждане на документи, такса обезпечение, такса управление в някаква отделна сметка за разходи по кредита ли трябва да се отчетат? Или може директно в 629
Правилно се ориентирате към Протокол по чл.117 и възниква въпроса за регистрация на собственика по чл.97А преди тези фактури...
Честно казано се колебаех дали разчети със собственика да ползвам или да ги осчетоводя като разходи не свързани със дейността, разходи без документ .... нещо подобно и да ги сложа в увеличение в ГДД. Но след като възникна въпроса за регистрация на собственика .... май ще се ориентирам към вторият вариант.

Потърсете най-долу в десния ъгъл на фактурата - изписват номерата с много ситен шрифт.
успях да се свържа с човека, който поддържа ФБ страницата, оказа се че при него имало друга ф-ра която е с номер, явно номерата на фактурите се появяват в по късен етап, не знам как да си го обяснявам. Щом за едно и също плащане имам два документа, единият с номер другият без? ...
Здравейте!
Имам два фактури от фейсбук, които са издадени на името на фейсбук страничката на фирмата, която водя и са платени от фирмената сметка. След като установихме този проблем, вече фактурите са на името на фирмата и пак са платени от фирмената сметка. Отделно на нито една от фактурите не виждам да има начислен ДДС. Нашата фирма е регистрирана по ЗДДС.
Въпросите ми са следните:
- Как точно да процедирам с фактурите, които не са издадени на фирмата? Мисля да ги осчетоводя като разчети със собственика, но не съм сигурна дали трябва да ги включа в дневника с доставките и дали и за тях важи това със самоначисляването на ДДС с протокол по чл. 117?
- Другият ми проблем е, че една от фактурите, които е издадена на фирмата, няма номер на фактурата.
Здравейте,
Честито Рождество!
По Коледа "сънувах", че съм пропуснала да подам декларация по чл. 55, изплатените доходи на физическо лице, през 3 тримесечие. Та въпросът ми рано сутринта е, как е най-правилно и "безболезнено" да подам информацията?
Благодаря на всички, които ще ми отговорят!
ОК, ще оправим нещата, много благодаря
Честно да Ви кажа аз лично бих търсила друг вариант, защото сте изпуснали срока - до 27.05. За мен и д.6 трябва да е редовна, защото кода на плащането по ГД е 4.

Точно заради изпуснатият срок си мислих, че трябва да са коригиращи декларациите
Хонорарът е платен през април месец.
Честно да си кажа и аз не знам какво ще коригирам, броят на лицата в обр. 1?...
Така като ми задавате този въпрос ми хрумва че мога да подам нова обр. 1 само за лицето с ГД и коригираща обр. 6 ?
Здравейте,
Предварително искам да се извиня ако въпросът ми се стори глупав на някого, но .... все пак ще го задам.
Подала съм обр. 1 и 6 за едно лице по ДУК, от после разбрах че имало и ГД през този месец (април) сега трябва да подам коригиращи декларации, вече с двете лица и новите суми, нали така?
Подаваш с код в уведомлението  за допълнително споразумение с дата откогато е  сключен договора с лицето. А и съответно с лицето също подпишеш доп споразумение за промяна срока на договора . Аз имах  подобен казус.
[/quote
В случая е тотално объркано - договорът е подписан на основание чл. 230 и описан срок на договорът, само уведомлението ми е грешно. Да коригирам договорът по чл. 67 и да пусна допълнително споразумение  :hmmm: :hmmm:
Здравейте,
Имам следният проблем и моля за помощ, тези от вас, които са се сблъсквали с нещо подобно. А именно: Сключен ТД и подадено уведомление с основание на договора 01 (т.8), миналата седмица. Реално обаче основанието на договорът е трябвало да е 14. До колкото, разбрах и прочетох, не мога да подавам уведомление с код корекция за т. 8. Въпреки това се пробвах и подадох такова коригиращо уведомление, при което получих отговор от НАП, че последователността на подаване била грешна. Та ... въпросът ми, естествено е, има ли начин да коригирам това уведомление за да си остане трудовият договор със старата дата, а да не заличавам старият договор и да сключвам нов, вече с утрешна дата.