Като съдружник в ЕООД получава заплата с договор за управление.
А като собственик на ЕООД само се самоосигурява на 560 лв. На тази фирма вече е подадена ГДД.
Доходите излизат точно в ГДД, но въпроса ми е трябва ли да се попълват таблиците за изравняване.
До м.06 2019 фурна произвеждаше хляб с КИД 1071, от м.07.2019 вече ще закупува хляб от друг производител и ще го продава. Става търговска фирма. През този месец ли трябва да сменя кода на дейността  с 47.24 , или от 01.01.2020 г. Това води и до промяна на МОД на работниците и на управителите.
Сол с личен труд се осигурява от м.01 2018 на 790.00 лв
Възнаграждението е изплатено в 2018 до м.10 2018 включително, а за м.11 и м.12 през м.01 2019г.
Осигуровките са платени до м.11 включително, а за м.12 са платени в 2019 г.
В служебната бележка ще посоча с код 102 - 7900 лв / за 10-те месеца/ , а в реда за платените осигуровки -за 11-те месеца.
В ГДД образец 2004 - 7900.00 ли трябва да разпределя на 12 м ?
Правилно ли разсъждавам, че се омотах ужасно.
Благодаря, но ще ви  помоля да изтълкуваме следната точка:

ІІ. С оглед основанията за уволнение-
Те изчерпателно са изброени в чл. 333 от КТ и са: по чл. 328, ал. 1, т. 2 (при закриване на част от предприятието или съкращаване на щата); т. 3 (при намаляване обема на работата); т. 5 (при липса на качества на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата); т. 11 (при промяна на изискванията за изпълнение на длъжността, ако работникът или служителят не отговаря на тях) и чл. 330, ал. 2, т. 6 от КТ (дисциплинарно уволнение).

При другите основания за уволнение предварителната закрила не се прилага.

Това последно изречение как да го тълкувам ? Аз разсъждавам така,  позовавам на чл 328 ал 1 т 12  защото тази точка  не е включена в изброените по-горе и също глухотата отсъства в списъка с болестите.

Искам да направя максимално за работника да не бъде ощетен, но и от друга страна към шефовете трябва да бъде всичко изрядно.
Благодаря.
Работникът е с ТЕЛК-пожизнена загуба на слуха, работи във фирмата от няколко години,  и глухотата не е в следствие на работата която работи, за това смятам че не попада под закрилата на чл. 333
Налага се да освободим трудоустроен работник, причината е че няма желание да работи, но го държат защото закона го защитава, Въпросът ми е мога ли да го освободя по чл.328 ал.1 т.12 от КТ. Смятам че по този член той не е защитен, работникът има стаж и може да отиде на борсата.
Само да пиша че се възлагат допълнителни отговорности без да се позовавам на някой член от КТ така ли да разбирам
Заповедта по чл 259 ли трябва да бъде.
Здравейте, шофьорът в нашата фирма бе освободен и ръководството не желае да назначи друг. Въпросът ми е мога ли в длъжностните характеристики на трима от работниците да добавя / с тяхно съгласие естествено / че в задължението им се включва и доставката на стоките които произвеждаме до клиентите ни, без да се сключва допълнително споразумение ? Един вид идеята е да се редуват и на месец може да им се съберат едно или две пътувания, но досега това го вършеше шофьора.
Този доклад или изчисления са един вид в сферата на вероятностите, четох че се прави поне на три години и какво се прави след него......
Дойде пусна си молба, но заминава за чужбина и на практика не се е подписал на заповедта за освобождаване тъй като и шефа  го няма.
По кой член да освободя работник който днес заявява че утре няма да дойде на работа. Смятам че най-чисто ще е по 325 т1, но началниците се опъват
БЛАГОДАРЯ,
РАБОТНИЦИТЕ НЯМА ДА ОСТАНАТ ДОВОЛНИ, НО ДА СЕ СЪРДЯТ НА ШЕФА...,АЗ ЩЕ ГЛЕДАМ ДА СИ СВЪРША РАБОТАТА, ЧЕ ДА НЕ НИ НАКАЖАТ ПРИ ЕДНА ПРОВЕРКА.
Това го копирах от сайта на Министерството на труда - това е отговор на подобен на моя въпрос-

становището на МТСП е, че неползваните дни отпуск през календарната година, за която се отнасят, и които не са отложени по реда на чл. 176, ал. 1 и 2 от КТ, не могат да се ползват през следващите календарни години. Следва да се има предвид, че при прекратяване на трудовото правоотношение работодателят дължи обезщетение за неползвания отпуск съгласно чл. 224 от КТ. В този случай обаче, се прилага погасителната давност по чл. 176, ал. 3 от КТ. Обезщетение се дължи само за неползвания платен годишен отпуск, правото за който не е погасено по давност, т.е. ако не изтекли 2 години от края на годината, за която се полага този отпуск или 2 години от края на годината, в която е отпаднала причината за неползването му – за отпуск, отложен при условията и по реда на чл. 176, ал. 2 от КТ. С решение № 12 от 11.11.2010 г. на КС по к. д. № 15/2010 г., (обн. "Държавен вестник", бр. 91 от 2010 г.) разпоредбата на § 3е от преходните разпоредби на Кодекса на труда ( КТ) е обявена за противоконституционна, поради това отпадна изискването отпуските до 01.01.2010 г. да се ползват до края на 2011 г. Тези стари отпуски (до 2009 г. включително) не се погасяват по давност и могат да се ползват до прекратяване на трудовото правоотношение, както и да се изплати обезщетение за неползването им при прекратяване на трудовия договор. СС

надявам се да бъда полезна на всички които все още са в информационен блокаш като мен....
Да четох кодекса и разбирам така  - Ако напусне до 2 г. има право на обещетение за тези 5 дни.
Ако напусне по-късно- нищо няма да получи
дори и ако се позова на чл 176
такава е била практиката, аз сега поемам и се учудвам на много неща, Провилно ли ще е ако си прехвърли с молба 10 дни от 2011 , а другите 10 не му ли се полагат в срок до 2 години или при напускане да се изплатят
Работник  има  20 дни платен отпуск за  2011 год и още 20 вече за 2012, Как да процедирам