Остана ми само да се надявам, че просто не е дошло времето и трябва да пробвам пак след 10-ти.

опитайте след обновяване на програмния ви продукт.
От опит тези дни: ползвам Микроинвест, генерирам си Д6 по ЕИК, отивам за всеки случай да направя проверка с програмния продукт на НАП и всичките ми Д6 са грешни :) Т.че изчакайте още някой друг ден, много сте се разбързали. За къде :) Изпреварвате събитията
Благодаря Ви. Хубав ден Ви желая.
Попълвам на 4 часа в ТК по основното правоотношение. А осигур. стаж не е равен на зачетения ТС. Въпреки, че лицето работи на 2ри ТД на 4 часа в същата фирма. За това малко не ми е ясно това с попълването на ТК.
Здравейте. Имам следния казус.
1.Лице назначено на основен ТД на 4 часа при един работодател.
2.Същото това лице има допълнителен ТД на 4 часа при същия работодател. по чл.110
3.Има и още един ТД  при друг работодател пак на 4 часа. чл.111
Всичките (трите) ТД са сключени на 4 часа. Освобождавам работника от двете фирми и трябва да му изготвя необходимата документация, попълване на трудова книжка и УП-2 и УП-3. Та питанката ми е: Кой трудов договор трябва да впиша в ТК и на кой ТД трябва да изготвя уп2 и уп3
...... И не знам колко хора ще се заблудят че заявлението по чл. 169 ще им отпише задълженията, а всъщност с това заявяват кои задължения преди 2008 да се погасят първи, когато вкараш някакви пари в НАП!


Такааа.... аз да споделя какво ми се случи вчера в НАП отностно това Заявление по чл169 от ДОПК.
На 14.01.2013 г пуснах платежно за  плащане на всички задължения преди 01.01.2008г. за еди си каква си сума. Вчера 16.01.2013г подавам това заявление по чл 169 от ДОПК (по образец на НАП) и тамошният началник на отдел ми казва: "Такова заявление не ви трябва за погасяване на задълженията преди 2008г" и ми показва дръга бланка отнасяща се за задължения разбити по фондове... и аз му казвам, че той самият даже не знае за какво е това Заявление по чл.169 ДОПК. Служителя на НАП отиде при своя началник и така след дълго висене в инститруцията ме накара да го входирам и ми каза че не е трябвало да превеждам сумата. Сега въпросът ми към вас е: Тези пари които съм превела не би ли следвало да останат да си висят в дебита на сметката на НАП и евентуално след като пусна сега осигуровките за м.01.2013 да ми ги покрие. А с това заявление което съм подала вчера те по служебен път да ми закрият задълженията ктм 01.01.2008г?