Много благодаря на всички които се включиха.
Стойността на актива е 0. Притеснява ме, че колата ще се прехвърли при нотариус на застрахователна оценка, а договорът и продажната, която ще плати купувача ще са по ниски от нея.
Здравейте, имам следния казус: Фирма регистрирана по ДДС продава изцяло амортизиран автомобил, който е в лошо техническо състояние. Застрахователната стойност е по висока от  договорената продажна цена. Въпросът ми е, може ли да я продадем на продажната, дали ще е проблем за начисления ДДС и ако е, как трябва да оформим продажбата?
Предварително благодаря!
Здравейте, бих искала да се консултирам относно служител, който постъпва на работа в м. Май. Налага му се да ползва 1 ден отпуск  в м. Май / има право на платен при повече от 4 месеца трудов стаж/. Според чл. 177 от КТ базата за платен отпуск в случая е текущия месец. Питането ми е освен основната заплата включва ли се и процента за прослужено време при определянето?
Здравейте, имам инвойс с фактурирани стоки и на отделен ред услуга която е фабричен тест. В инвойса имам бройки, но нямам цени срещу тях, а само обща стойност. Въпросът ми е дали трябва да декларирам ВОП и услуга, или само ВОП като услугата е съпътстваща? Ако е и услуга и ВОП, как го вкарвате в дневниците чисто технически-  с един протокол в двете колони и ДДС или с два протокола, или на 2 реда? Благодаря предварително!
Здравейте, да попитам има ли срок и колко дни в който, да се занесе заявлението за упълномощаване в НОИ. Не мога да се свържа с тях.
Предварително Благодаря!
Благодаря!
Здравейте, имам следният казус: Лице  пенсионер по възраст и с ТЕЛК над 50%, работи на трудов договор и ползва ежемесечно облекчение по ЗДДФЛ. Лицето иска да регистрира ЕООД, където да се осигурява СОЛ - само здравно. Въпросът ми е   , дали може да продължи да ползва облекчението по трудовия договор /всяка година му изискват декларация за други доходи/ или трябва да ги ползва с ГД. Предварително благодаря на всички:)
Плащам наем от фирма на 2 физически лица - съсобственици и съм им удържал данък през годината. Сега така ли трябва да се направи - да издам на 2-те лица поотделно служебна бележка и сметка за по 50% от сумата. Месечно наемът е плащан на едно от лицата. Предварително благодаря!
Здравейте, понеже не съм много наясно, бих искала да попитам, дали може се използва Transfer Wise за преводи между юридически лица. Примерно българска фирма да плати на китайска. Целта е ясна - да се спестят такси.
Благодаря за отговора! И лихвите ли ли до 2010? За тях не важи ли 3годишна давност? И ако може още един въпрос, четох, че остатъкът за следващите години ще трябва да погася накуп в кратък срок. Това вярно ли е?
Здравейте, ако може и аз да попитам. Имам неплатен данък МПС от 2009г вкл. Мисля да подам възражение в общината, да отпишат по давност 2009 и 2010 г. Притеснява ме, че са натрупали задължението в справката в 2011г. И какво да правя с лихвите-може ли да ги отпиша за 2009, 2010,2011 и 2012г. Предварително благодаря!
А това не е ли приход за бъдещ период