Моля, да ми пишете, колко работни дни неплатен отпуск се зачитат за трудов стаж през 2022 година и на какво основание.
Здравейте ,при назначаване на работник по чл.114 от КТ трябва ли да се определят в трудовият договор точно дните ,които ще работи ; а ако не ми трябва всеки месец или не са еднакъв брой дните в месеците /ако е на повикване-отнася се за договор с пенсионер ,който идва ,когато имам повече работа/ . Благодаря на всички ,които ще ми отговорят .МД
Благодаря , хубаво лято !
Здравейте , налага ми се да възстановя загубени ведомости за заплати за 2000 ,2001 години .
Моля , да ми помогнете за личните вноски за ПКБ какъв процент бяха и до коя година се удържаха ? В нета никъде не намерих данни за този период...
                                 С уважение Маргарита.
Здравейте ,задължителна ли е регистрацията по ЗДДС ,ако фирмата желае да внася стоки от ЕС .
ЕООД ,което не е регистрирано по закона за развитие на културата ,продава билети за театри и концерти .
Ползва ли чл. 42 ал.1 от ЗДДС за освободена доставка .
Благодаря.
Здравейте , във връзка с настъпилите промени за заплащане на труда на българи в чужбина питам - След като изравняваме доходите на изпратените там с местните , ще трябва ли да им изплащаме допълнителни дневни командировъчни пари.
Благодаря , отговорът ви е изчерпателен , всичко съм изчела ,просто се притеснявах за  статута на срочният трудов договор ,всичко ще направя перфектно след вашата помощ. Хубаво лято !
Благодаря ,но не ми помогнахте много . Сигурно има нещо, на което да поставя акцент, ако имате опит споделете ...
Има ли пречка, да бъде уволнен дисциплинарно работник, назначен на работа по чл.68 , ал.1 ,т.3 от КТ , за неявяване на работа в продължение на 3 работни дни.
     Здравейте ,какви бяха условията за ползване на ДДС на нает актив , къде да прочета .
то не се знае ,може да прочете моята публикация и да се уредиш ! Беше ми приятно ! Лека седмица ! МД.
ами намират се... но проблема е сериозен , нали ?
платил е от увеличението на печалбата...
Здравейте , собственик на фирма дарява 100 хил.лв. на брат . Дарението е непризнато и за това печалбата на фирмата се увеличава с него.Дължат ли се други данъци и от кого? Благодаря !
Всяко едно е дължимо.
благодаря !
Здравейте , във фирма съкратиха работник с предизвестие  от 07.01.2016  до 06.02.2016. Но поради проблеми между работник - работодател , лицето е освободено на 16.01.2016 г. , за което й е начислено обезщетение за не спазено предизвестие . Лицето не си намира работа до 16.02.2016 г. и подава декларация за изплащане на обезщетение по чл. 222 ,ал.1 от КТ.
Не става ли дублиране на обезщетение за един и същ период от 16.01 до 06.02. или всяко едно е дължимо.
Благодаря.
Благодаря  на всички , направих своя избор - ще сменя допълнителното споразумение със заповед ,а чл.118/3 си го оставям ... Спорно приключване на годината !
Здравейте , направиха ми предписание от ДИТ за това ,че допълнителните споразумения при промяната на МЗ и МОД са пуснати по чл.118 ,ал. 3 от КТ . В предписанието е цитиран като верен чл. 119 от КТ.  Чета кодекса и недоумявам ... Може нещо да съм пропуснала или не прочела...
Моля, ако някой знае къде греша ,да ми отговори.
Благодаря , дори и само ако сте прочели тези редове ! Маргарита. :wink1:
Здравейте , имам работничка , която е назначена на втори трудов договор на 4 часа . През февруари лицето става докторант , за което ще получава месечна стипендия. Първият й трудов договор ще бъде прекратен ,когато получи стипендията. В края на юли се очаква раждането на бебето . Ще получава ли майчинство от докторантурата или там ще продължи да получава стипендия. Какво става с дохода в моята фирма , ще й даде ли право на болничен. С уважение : М.Додекова