Служителят не  е бил придобил право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, а по болест. Дължат ли се и в този случай брутните заплати като обезщетение?
Какви обезщетения се дължат на починал служител, който е бил пенсионер по болест?  Работил е повече от 10 години във фирмата . Не е имал навършена възраст за пенсия.
Ако имате някакви указания или писмо по въпроса, може ли да го прикачите, за да го представя пред собственичката на ЕТ?
Преди няколко дни се консултирах с бивша данъчна, която в момента има счетоводна къща. Тя е на същото мнение като мен. За по-голяма сигурност,  въпросът е зададен и към  НАП и чакам отговор. Честит празник и на Вас!
Исках второ мнение, защото една  "дипломирана експерт счетоводителка" ме убеждаваше да подам корекция на ГДД на ЕТ,  като в преобразуването на счетоводния резултат да впиша не цялата сума на дарението, а само разликата над 10 %  , тъй като това директно препращало към ЗКПО и ЕТ имал право на данъчно облекчение. Цитирах й член, становище на данъчен експерт, писмо на НАП, но тя си държеше на своето и каза, че не чете такива неща , а гледа законите. Явно не може да чете добре. Как ли заверява отчетите на фирмите и им води счетоводството?
Няма право на дан.облекчение или не се прилага чл.23 ал.2?
ЕТ прави дарение на ФЛ с увреждане над допустимия размер от 10 % от облагаемата печалба . Има ли право да ползва данъчно облекчение за дарението  и да преобразува финансовия си резултат с разликата над допустимия размер при подаване на  приложение 2 от ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ  при положение, че същото ЕТ има непогасени публични задължения ? Чл.23 ал.2 от ЗДДФЛ прилага ли се и при ЕТ ?