Нуждая се от консултация от счетоводител, обслужващ счетоводно дистрибутор на Хербалайф. Гарантирано добро възнаграждение.
Здравейте, какви документи трябва трябва да представим в  Търговския регистър за
дружество без дейност през 2017 г. и не подаден формуляр в статистиката до 31.03.2018 г.?
С уважение,
Благодаря за своевременния отговор. Успех по приключване на 2014 г. Късмет в личен план и в дейността, на която сте се отдали.
Здравейте форумци, фондация е новоучредена м. 11/2014 г. и няма стопанска дейност. Какви форми се подават в статистиката и от къде /от кой сайт/ мога да ги сваля. В НСС 1 намирам само пидиеф вариант. Лека и спорна.
Благодаря Ви за отговора. С пожелания за настъпващият празник 8-ми март - празникът на по-прекрасната половина от човечеството-
Дружество от Канада регистрира в България ЕООД. Собственик на капитала на ЕООД-то е канадското дружество. Може ли по решение на собственика на капитала управителят на българското дружество – българин да бъде назначен по трудов договор, т.е. по КТ?
Нов служител постъпва на работа във фирмата ни на 22.07.2013 г.  При предишния работодател е имал право на 30 дни платен годишен отпуск за 2013 г., от които е ползвал 15 дни /по устните обяснения от новият ни служител/. В нашата фирма годишният платен отпуск е в размер на 20 работни дни. Въпросите са ми следните:
1.Длъжен ли е новият служител да представи документ от предишния работодател за размера на ползваните дни платен и неплатен отпуск /с оглед признаването до 30  дни неплатен отпуск за трудов стаж/?
2.На колко дни платен годишен отпуск има право в нашата фирма, при условие, че представи документ за ползван годишен отпуск при предходния работодател в размер на 15 работни дни?
3.На колко дни платен годишен отпуск би имал право в нашата фирма, при условие, че представи документ за ползван годишен отпуск при предходния работодател в размер на 28 работни дни от 30 възможни, т.е. не попада в хипотезата на чл. 33, ал. 2 от Наредба за работното време, почивките и отпуските за използван платен годишен отпуск в пълен размер?
Предварително благодаря за компетентните отговори.
Емайл: rimorbod1952@abv.bg
Фирмата ни закупи изгодно компютър от физическо лице на стойност 1000,00 лв. при 1800,00 лв. редовна цена в магазина. За целта сключихме договор за покупко-продажба с лицето и подписахме примо предавателен протокол. Спорът ми с колегите от ФСО са следните: следва ли да издадем на физическото лице СИС, следва ли да му удържим съответните осигуровки и данъци и да ги внесем - лицето не е самоосигуряващо се?