Имах предвид ,че с този протокол нашата фирма се задължава да изплати на собственика и управителя ни .Закривам 401 и правя разчет със собственика и когато има налични пари да се изплатят.
Здравейте,за първи път се сблъсквам с този казус.Имам нужда от помощта ВИ.Фирма А продава стока ,на фирма В ,собственика на фирма В е предоставил заем като ФЛ ,на фирма А.Фирма А ни праща протокол като закрива нашите задължения към тях ,техните към ФЛ за предоставения заем.И фирма В дължи на нейния собственик пари.Какви са счетоводните записвания  във фирма В?
Здравейте, в ново ЕООД, на което собственик на капитала е друга фирма АД трябва да се назначи управител. Въпросът ми е може ли управителят да е на трудов договор? Защото ако е собственик на капитала знам, че не може, трябва да е с ДУК или СО, но в този случай?
СОЛ съм имам строителна бригада, но предстои започване на работа на голям обект. За целта ще се наложи и аз да се включа в работата. Поради това мога ли да сключа трудов договор със себе си и да работя спокойно наред със служителите си без да се притеснявам при  проверки на ИТ? Приемам и други варианти ако можете да ми предложите. Благодаря! 
Здравейте,
може ли някой да ми помогне с бланка. Имам съкратен служител поради намаляване обема на работа, но междувременно напусна служител и до колкото съм запозната трябва да предложа на съкратения служител и ако откажи тогава да си търся нов. Как трябва да е оформено това предложение и има ли някакви изисквания какво да съдържа?
11207002
Изпълнителен директор

Здравейте,
имам нужда от компетентно мнение. Предстои създаване на АД и съответно трябва да се назначи изпълнителен директор на АД. Този директор е назначен и в друго АД на 1000 лв. Може ли в бъдещото АД да е без възнаграждение или да е с 500 лв. възнаграждение при положение, че за първа категория прагът е 1100 лв.?
Здравейте, има ли вариант да ползвам бланките за УП - 2 и УП - 3 от тук, за да се смята всичко автоматично при положение че имам 9 дни НО без стаж или казано по друг начин имам 39 дни НО?
Здравейте, може ли помощ за следния случай:
назначено е лице на 01.09.2011 освободено е на 01.12.2014 - 3г. 3м.0д.
неплатена отпуска  07.10-28.11.2014 - 39 дни.
Това как се записва в трудовата книжка
Щом е установена разликата подавай коригиращите декларации.
Здравейте,
след като отпаднаха ревизионни книги, прави ли се някаква регистрация в ИТ след като започне работа една фирма?
Здравейте,
ще съм благодарна на всеки, който може да ми помогне с длъжностна характеристика за Организатор дейности.
A ако фирмата няма СОЛ трябва ли някъде нещо да се подава при започване на дейността? Нашият управител е по ДУК.
Здравейте,
нашата фирма за първи път ще извършва превози в Европа. За целта ще купим камиони, които ще заминат с наши шофьори във Франция. От там ще се извършват превози във Франция и от Франция до други държави в ЕС. За да не се връщат камионите в България ще  регистрираме във Франция обект(гараж). До тук всичко е ясно, но тъй като до сега превозите с които съм се занимавал са били само в България при мен изникват много въпроси.
1. Как процедирам с горивото?
2. Трябва да издавам инвойси, но какво трябва да посоча в тях и как да ги отразя в ДДС дневниците?
3. Какво трябва да имам предвид във връзка с всички други приходи и разходи и как да ги отразявам?
4. Определено на първо четене пропускам още нещо, което ще възникне като въпрос. Ще съм Ви благодарен ако попълните липсите.
Блгодаря на всеки, който се включи по темата и помогне, защото тази част от транспорта ми е чужда.
За да не откривам нова тема ще пиша тук. А ако Варненска фирма има обект в друга община, т.е. 15.08.2014 трябва да е работен ден за този обект, как трябва да се отразят дните и да се направи Д1?
Здравейте,
на моя приятелка и предлагат нова, добре платена работа, но все още е в майчинство. Трябва да напусне старата си работа, да започне нова и в същото време да прехвърли отглеждането на детето до 2 г. най-вероятно на някоя баба. Всичко това с какви документи и в каква последователност трябва да е?
В този ред на мисли, да попитам и аз нещо. Когато имам служител на 4 часа за които получава 180 лв. трябва ли да му правя удръжки по запор, защото е мнго под300 лв.