Здравейте, колеги,
Трябва ли да подадем справки по чл.73 ал1 и ал 6 за периода 01.01.2023-01.06.2023 г тъй като до тогава  фирмата счетовдно е обслужвана от нашата счетоводна къща. Или новите счетоводители следвада си подадат всичко. И ако трябва ние да ги подадем как да го направим тъй като вече нямам права към НАП? Благодаря предварително!
Здравейте,
Имаме издаден протокол по чл ,117 от ЗДДС но само в посока внесен данък.
Контировката е 609/459 . Разхода е признат, но това ДДС дали е признат разход по ЗКПО или трябва да увеличим по ГДД?
Много благодаря!
Да хеликоптера се намира в другата страна членка на ЕС, и никога не идва до България, но след като мастото на сделката ще е там, намя ли опасност продавача на хеликоптера да го регистрират по ДДС в другата страна членка?
Здравейте,
Българско юридическо лице купува хеликоптер / хеликоптера е регистриран в друга държава членка на ЕС/ от друго българско юридическо лице. Каква фактура следва да получа от продавача.
С начислено 20% ДДС?
Да уточня, хеликоптера няма да идва в България. Приемо -предаването ще стане в страната на регистрация.
Здравейте,
Българско юридическо лице купува хиликоптер / хиликоптера е регистриран в друга държава членка на ЕС/ от друго българско юридическо лице. Каква фактура следва да получа от продавача.
С начислено 20% ДДС?
Да уточня, хиликоптера няма да идва в България. Приемо -предаването ще стане в страната на регистрация.
Здравейте,
Използвам вашият калкулатор за изчисляване на данък натура, и в края на справката е записано , срок за внасяне 31,03,2021 г. Така ли е? Срокът не е ли до 30,06,2021 г?
Здравейте,
Имаме закупено УПИ със стари сгради преди 6 год. Закупили сме ги без ДДС. Никога не са били използвани. Сега искаме да ги продадем. Сградите са ясни ,те са без ДДс защото са стари, но УПИ то можем ли да го продадем без ДДС на основание, че при покупката не сме упражнявали право на кредит и то никога не е било използвано за никакви  сделки .
Здравейте,
има ли проблем в АД да разпределя дивидент само на единят акционер, ако на общото събрание са присъствали всички акционери и са съгласни. Знам , че в ООД няма проблем, но важи ли същото правило и при АД?
Благодаря за отговора,
и мен точно тази думичка "местност" ме притеснява. Хубав ден!
Здравейте,
местим фирмата от София център в квартал след околовръстното. Има служители които не искат да се преместят с фирмата. Следва ли да ги освободим по чл. 328 т.7 или има друг вариант. Според работодателя това е един и същи град и те нямат право да откажат, затова той не дължи обезщетение.
Много благодаря!
Благодаря за насочването но това вече го прочетох. Питането ми е не за вида документ който ще си разменим, на мен ми е достатъчен само банковият платежен документ, питането ми е колко пари да преведа за депозит 240 лв с ДДС или 200 лв без ДДС
Здравейте колеги, моля само за малко подсещане. Имам сключен договор за наем на недвижим имот с юридическо лице, и аз съм юридическо лице. Трябва да заплата 120 лв наем за първият месец и два депозита. Като в договора не е упоменато че този депозит ще компенсира един ден наем. С този депозит ще бъдат погасени последни сметки и ще ни бъде върнат. За целите на ДДС аз не трябва ли да преведа депозит само 100 лв, а не 120 лв?
Е сега разбрах никой не те задължава да се регистрираш тооогава никой от нас да не се регистрира. Когато някой доставчик се регистрира избираш си друг, или да ми свали цената до ценя която ми изнася за да му платя веднага.
Така и не разбрах за кого ще бъде задължителна регистрацията . За малките или за големите фирми? Защото 500 хил.евро оборот отново са фирми на наши хора нали си сещате?
До кога може да се ползва този прехвърлен отпуск от 10 дни през 2013. три, шест месеца или са тези две години
Колеги от къде да намеря депонентска карта да депонирам една заплата. Ако някой има формуляр моля да ме го изпратите. Мерси
Хиляди благодарности колеги! Хубава и по топла седмица!
Аз такава бележка им давам всеки месец след като им изплатя сумите. Сега искат обобщена за 2011 г. и се притеснявам,че ако им дам за цялата година сл.бележка по чл 45 ще стане дублиране