Здравейте,
Моля за Вашата помощ при  следния случай:
Подадена декларация 1 за 02.2020 два пъти, като първата дек. 1 е с 22 раб. дни, а втората с 20 раб. дни, трябва да остане само втората декларация(лицето е самоосигуряващо се). Пробвах с един файл да подам първата заличаваща, а втората коригираща, но не става. Моля за Вашата помощ, как да ги оправя..
Програмата не трябва да ви запише файл с грешно подадени работни дни.
Справките за декларирани и внесени по декл 1 на самоосигурени лица явно са само за визуална справка, но в таблици 1 и 2 всичко е нула. Не намирам облекчението. Приложение 4 само се оказа вярно попълнено и след потвърждение се вижда готово в декларацията. Моля, четете съдържанието на антетките, които попълвате, защото то може да не отговаря на това, което ви трябва и от бързане и предоверяване на "попълнени " да нямаме още повече работа.
И бутона "зареди" не зарежда справки, които са налице в други секции.
За основното жилище - само ако е единствено, всичко зависи от процента ТЕЛК, транспорт /карта и за транспорт в Агенцията за социално подпомагане по местоживеене. Просто си търсете правата.
Благодаря на включилите се!  :smile1:
Питането ми беше за предложение как да постъпя, а не дискусия относно срока и дали съм сгрешила - очевидно ДА.
За да няма дискусия си проверявайте дали са ПРИЕТИ декларациите и какви са сроковете им навреме.
Колеги, касае се за заплащане , когато лицето е само на трудов договор. Благодаря Ви за отговорите. Успешни дни!
Моля, за актуално уточнение относно размера на заплащането на официалния празник 22-ри септември 2018 г./събота/ , а именно: двойна брутна ставка при трудов договор или четворна такава следва да се заплати. И ако е възможно да се направи сравнение със заплащането съответно за работа на 24-ти септември 2018 г /двойна брутна ставка ли ще има?/. Благодаря Ви.
В проекта се предвижда от 1 юли 2015 г. да отпадне издаването на осигурителни книжки - т.е. още нищо не е гласувано. До 2013 година могат да се заверят книжките, ако в НАП всичко е отразено и всички пари са преведени в НОИ. НАП не превежда с години парите в НОИ. Търсете си правата своевременно и се жалвайте писмено.
ТЕЛК решението заверено ли е на Макариополска ? ако сте от София