Няма как да не се пишат дати, защото когато се подава с КЕП, самата програма си ги генерира и няма как да се махнат. Просто се пишат нула дни, когато няма право на плащане.
Правилно си го подал с нула дни.
Водещия е чл.114, той се сключва самостоятелно и не е нужно да е във връзка с чл.67. Сам по себе си чл.114 също е за неопределено време.
УП-2 е за осигурителен доход и никъде не пише, че трябва да е равен с този в ТК.
Той сам не може, ама някой съдружник ще може :)
Но ако е някое ЕООД наистина ще е забавно :) 
Може, ако има друг управител на фирмата, който да го назначи. Той не може да бъде едновременно И работник/служител И представляващ работодателя. Доколкото знам Общото събрание също няма правомощия да сключва ТД.

Освен това, което каза, само да допълня, че Управителя няма как да бъде назначен на по-малко от 8 часа.
А за строителните работници, когато изпълняват едновременно няколко малки обекта, но в различни населени места /близки до базата на фирмата/ приложим ли е код 00000? Местоработата по трудов договор е по седалище на фирмата, но съответно работните места са "временни"-различните строителни обекти?
Благодаря предварително!

Приложим е :)
Точно така, не е ежегоден. Може да се използва наведнъж или на части. СОЛ няма право на такъв вид отпуск и НОИ не се уведомява за него. За Д1 е точно така.
Заявлението се носи на гише в НАП или от Вас, като притежател на ел. поспис с нотариално заверено пълномощно (ако искате пълен достъп) или собственика. Ако не искате да имате пълен достъп може да го занесете и без нотариална заверка.
ХХХХХ, напълно подкрепям отговора ти!

Само да кажа, че едно лице назначено по трудов договор, независимо дали е пенсионер или не, се дължат пълни осигуровки. Именно затова има пенсионери, които си увеличават пенсията. Това, че не се плаща ДОО на пенсионери по ТД беше забавно :)
Освен това ДУК е приравнен на ТД, което означава, че Вашата счетоводителка е права. Понеже не Ви е изгодно се опитвате да говорите с колкото се може повече счетоводителки, които Ви казват грешни неща, но понеже отговорите Ви харесват се доверявате на тях.
Щом е вписан само като Управител, той може да бъде само по ДУК и да се внасят пълните осигуровки. Ако не искате да го правите и да внасяте само здравни, то следва това лице освен да е Управител, но и съдружник в дружеството.

Другата счетоводителка, която казва, че се плащат само здравни щеше да е права ако този пенсионер е съдружник и се самоосигурява.
Вие сте писали, че лицето е само Управител, но не и съдружник, което означава, че няма как да е самоосигурено, а трябва да се осигурява по ДУК, което си е както прави Вашата счетоводителка. Намалете основната заплата, направете я колкото е МОД и така осигуровките ще са по-малко. Другия вариант е това лице да стане и съдружник и да се самоосигурява.
Плащането какво общо има. Тя пак ще си е платена.
А какво пречи ДИ да е с обща сума от 5лв. като основата да е 4.17 с ддс 0.83 и сума за плащане 5лв.?
Или Ви връщат оригинала, анулирате го и издавате нова.
1. Ако майката се върне на работа веднага след като изтекат 410 дни, то фирмата, в която е назначена майката не подава нищо. Фирмата, където е назначен бащата подава информация в НОИ, след като бащата е попълнил Прил.7 (има и други декларации, които се попълват за личното досие на бащата). Фирмата подава прил.10 (ако подават електронно). Ако не е електронно освен прил.10 се представят и прил.12 и прил.14.
2. Ако майката е ползвала част от майчинството, то фирмата, в която е назначена трябва да подаде Прил.10 Раздел II. Всичко останало, касаещо бащата е същото като точка 1.
Горе долу това е :)
При ТС от 1 месец няма как да се полагат 3 дни отпуск.
20/12=1.6666 или 1.67*1=1.67 или 2 дни.