Просто тук има друго становище от колеги :
"Вариант 2: Всички служители имат право на карта за спорт и работодателя я предоставя в натура. Служителите заплащат половината от стойността на картата.

В този случай съществуват парични взаимоотношения между лицата във връзка с тази придобивка. Съгласно ЗКПО, наличието на парични взаимоотношения във връзка с тези разходи, дори и получени в натура не им дава възможност да бъдат класифицирани като“социалните разходи, предоставени в натура“. Това е споменато в допълнителни разпоредби на ЗКПО § 1, т. 34. Разходите биха се тратирали като допълнително възнаграждение, което се облага с осигуровки и данъци и то върху цялата стойност на картата.
Но правилен ми е извода, че се облага само стойността /30 лв./, която е за сметка на фирмата ?
Частта от служителите /30 лв./ ще се удържи с тяхно съгласие /писмено/  от РЗ.
Картите се издават само през фирма, не могат да се набавят индивидуално.

Здравейте,
Моля за мнение по следния за мен казус.
Ще раздаваме карти за спорт /60 лв./ не на всички служители и стойността ще се дели между фирма/служител. Разхода не е социален и ще бъде обложен по реда на КСО и ЗДДФЛ като допълнително възнаграждение в натура. Въпроса ми е дали да се начисли/обложи по КСО/ЗДДФЛ цяата стойност на картата - 60 лв. или само 30 лв. колкото е стойността за сметка на фирмата ?

Мерси
Според мен не трябва да се облага цялата стойност на картата, а само частта, която е за сметка на работодателя ?