За да не отварям нова тема, искам да попитам нещо. Свалиласъм си декларацията по чл.13 ал.4 за истинността ог сайга ви . Виждам обаче, че фигурира само ЕГН на собственика . Не трябва ли да има и номер на лична карта и от къде е издадена?
При мен си седи ЗП, като физическо лице, но на юредическо лице и на Булстата ми пише, че е с прекратена обща регистрация и седи с червен надпис.Какво значи това, според вас?
Ако прекратявате допълнителния ТД естествено, че трябва Ув62. Да не би да сте го направили като за ДС? То и без друго тези прекратявания-назначавания, вместо ДС, са доста безсмислени като практика, щото едно прекратяване не е само преобразуване от допълнителен в основен ТД.
Не е било доп.споразомение. Той си беше едниствен договор на лицето в тази фирма. Понеже лицето работеше на друго място ( фирма) на основен договор на осем часа при нас беше на четри часа. Много ми е странна ситуацията .
 ? Благодаря за отговора ви. Аз не съм пуснала уведомлението за прекратяването на допърнителния договор, още . Имам време до днес да го подам. Затова се чудех дали да подам при положение, че липсва въобше това назначение в справката за актуалните ТД на фирмата към днешна дата.
упс объркала съм темата. Извинявам се .
Изчакайте - сега на практика няма какво да коригирате, защото уведомлението не е прието. И след срока ще си направите корекцията евентуално.
? Благодаря за отговора ви. Аз не съм пуснала уведомлението за прекратяването на допърнителния договор, още . Имам време до днес да го подам. Затова се чудех дали да подам при положение, че липсва въобше това назначение в справката за актуалните ТД на фирмата към днешна дата.
Първо регистрираш в НАП новият договор. Днес /23.02./ регистрираш, лицето започва работа,  считано от 24.02.
Прекратяваш другите договори, считано от 24.02.
а трябва ли да се подаде уведомление в НАП за прекратяването на допълнителеният договор? Този месец подадох в НАП увед. по чл. 62 точно за такъв тип назначение. Преминаване от допълнителен  ТД на основен. Прието е новото назначение, но ми липсва в справката за ТД, допълнителният договор  :hmmm:. Седи само основният  :hmmm:.
А когато ТЕЛК изтича на 01.01.2021г., може ли да се ползва това облекчевие?
Гледайте интервала след 4:12 часа
Точно този въпрос го разглеждаха на семинара на НАП. Преди малко гледах клипа. Качен е тук на KIK.
Не се изискват бележки, но вие трябва да си видите какъв е бил получения доход и да си го посочите в таблицата при попълване на декларацията към социалните.
Добър ден. Когато нямаш промени за 2018г.  спрямо подадената информация от 2017г. подава ли се тази декларация по чл.15? Благодаря прдварително за отговора.
ХХХХХ - Много благодаря за бързия отговор. Сега ще и кажа.
Добър ден. Искам малко съдействие. Имам позната, която е била самоосигуряващо се лице от 2006г. до октомври  2017г. Имала е ЕООД.  Осигурявала се е за всички рискове. От октомври  2017г. е спряла дейност и от ноември 2017г.  почнала да работи на трудов договор. Сега обаче искат да я съкратят от работата какво обезщетение ще взима при положение, че като самоосигуряващо се лице не е била осигурена за безработица? Колко месеца ще има право на борсата?
Аз също съм подара справката почл.73 още февруари месец и имам такова писво. Явно пращат на всички без значение дали си я подал или не.
когато възнагражденията са неначислени
А когато са начислени и платени?
Датата на последния календарен ден от месеца, в който възнагражденията са начислени и/или изплатени - това също го пише в сайта на НАП и в наредата
Да сега го прочетох и това го пише.
Къде, освен в програмата на НАП, са посочени тези изисквания?
Аз го чета в страницата на НАП при указанията за попълване на декл. 6 за 2019г. :
Текста е  следния:    18. Дата на изплащане/начисляване - попълва се във формат (дд,мм,гггг) следната дата:
- 25-о число на месеца, следващ месеца на полагане на труда, когато възнагражденията са неначислени;
Някой дали пусна декл.6 с новите изисквания за код 5 да се пише 25.03.2019г?
Да, това е начина колежке. Успешно приключване!
Значи и издавам бележка за доходите и и помагам да попълни год. дан декл. по ЗДДФЛ?