Благодаря
При съкращение по чл 328 ал.1 т.2 и/или т3след колко време може отново да се поднови щата и да се назначи нов човек
но това е мое тълкование не мога да намеря основание
В постановлението пише:" размер на минималната месечна работна заплата" , което според мен означава основна заплата + клас
Благодаря, и аз не мога да намеря основание никъде.
Може ли основната заплата да е по-ниска от минималната, след като се сложи класа брутната заплата става по-висока от минималната , и така вървят и осигуровките.
ТЕЛК става пожизнен, когато лицето навърши 65 г. и във момента има ТЕЛК. Доколкото разбирам, срока на ТЕЛК-а е изтекъл преди лицето да навърши 65 г.
Назначете го по чл114 от КТ.
И при мен се получи същото.
Вече отпадна чл 328 т.10 от КТ. Така че остава само работника да поиска сам да бъде пенсиониран по чл 325 или чл 326
Ами тогава успех и късмет. :thumbup:
По 325-9 може, но трябва да й предложите друга по-лека работа която тя да откаже да заеме.Това става с протоколи и свидетели.Но не съм сигурна как ще погледнат на този член в Бюрото по труда. За тях най- добре звучи чл328. Но изпипайте си добре промяната на щата и подбора на кадри, защото съм си имала много неприятности с такива болни , които след това си търсят правата.
Излезе ли Екпертното решение от ТЕЛК просто забравете за всички членове освен чл325-1-1.Тогава отивате в условията на чл.333 от КТ и започвате да се въртите в спирала. Така, че ако искате да направите услуга на работничката ползвайте чл.328 примерно ал.1 т. 1,2 или 3
Много благодаря. Когато сътворя нещо ще го споделя с всички, та дано послужи някому. :bow:
Едва ли някой някъде има такова нещо , ама реших да опитам.....
 :'(
ОО  Имаме ревизия и искат такава оценка , но да бъде във  " Вътрешните правила за разпределение на работната заплата". Няма нищо общо с Трудова медицина.
Спешно ми трябва " Система за оценка на работното място и служителя". Някой може ли да ми помогне какво трябва да предствалява, какво да влиза и как да е структурирана???
Не може да и плащате без да представи трудова книжка ( от която е видно, че не е работила ) и да подпише декларация , че не е работила никъде през този период