Здравейте колеги, какъв е максималният срок да се издаде ревизионен акт/заповед за прекратяване на ревизията след връчване на ревизонния доклад, по който задълженото лице подава възражения? Мога ли да направя справка по някакъв начин дали такъв акте е издаден, при положение, че не е връчен на задълженото лице до момента? Благодаря предварително на отзовалите се. 
За Д6 - корекция се допуска в срока за подаването й - за юли - до 25.08.2016. Така поне тълкувам аз, или съм в грешка?
Понеже съм изпуснала срокът за корекция на Д6, мога ли да пусна К на Д1 с електронния подпис, а Д6 явно ще трябва на място в НАП? Или всичко на място?
Здравейте,
Може ли да ме посъветвате по следния казус:
За юли.2016 по електронен път са подадени 2 пъти Д1 и Д6 с редовни данни, в резултат на което сумите на задълженията са дублирани. Как мога да оправя тази каша сега? Предварително благодаря.
Здравейте,
Може ли майката да прехвърли на бабата отпуска си за отглеждане на дете до 2 год. веднага след изтичане на майчинството до 410 дни т.е. без изобщо да е подавано заявление от страна на майката за ползване на отпуск за отглеждане на дете? Трябва ли майката да е ползвала поне 1 ден, за да може да го прехвърли? Предварително благодаря.
Здравейте,
Имам нужда от съвет по следния казус:
Лице се осигурява по трудово правоотношение върху 2600 лева. В друго дружество е подало декларация за самоосигуряване. Следва ли да му се подава декларация 1? Какъв е код на осигурен и дните в "Дни зачетени за осгурителен стаж, без осигурителни вноски" ли се подават?
Здравейте,
 Командироваме наши служители в друга държава членка на ЕС за срок от 45 дни. Следва ли да подадем в НАП уведомление съгласно регламент ЕО 987/2009 и следва ли на служителите да им бъде издадено удостоверение А1 от НАП?
Привет,
Закупени са самолетни билети  за командировка в чужбина – разполагаме с протокол и фактура за такса обслужване. В последствие се отказахме от полета. От туристическата агенция ни възстановиха 30 % от стойността на билетите, като ни издадоха кредитно известие.
Въпросът е имаме ли право да признаем разход за останалата невъзстановена стойност по самолетните билети? Условието в ЗКПО са бордните карти, но при условие, че изобщо не е осъществено пътуването няма как да се снабдим с такива.
Обезщетяваме служител по чл. 222 ал.1 КТ за 1 месец за периода 03.04-02.05. Лицето е работило на 1 и 2 април, за което е осигурено на максимума 2200 за двата дена. Въпросът ми е за Декларация 1 - трябва да подам 1 бр. с код 27 за периода 03-30 април. За май няма да подавам, защото са почивни дни? Въпросът е след като за двата дни от април е осигурен на 2200, какви осигуровки дължим върху обезщетението? Трябва ли изобщо да подавам код 27, ако не дължим осигуровки
Привет! Казусът е следният: Фирмата има 2 автомобила с ПДК при условията на финансов лизинг. При сключването на договорите лизингодателят ни издаде  фактури за цялата им стойност в началото и сме платили и ползвали цялото ДДС тогава. Имаме още няколко вноски да доизплатим, но сега предсрочно връщаме двата автомобила, лизингодателят ще ги изкупи обратно, оценява ги и продажната им цена към момента покрива останалите вноски по старите договори и стартираме нов лизингов договор за нов автомобил. Въпросите са:
1. Трябва ли да правим корекция на ползвания ДК в началото, при положение че няма да придобием автомобилите? Трябва ли да получим КИ от лизингодателят за разликата между ДО и остатъка по договора?
2. Трябва ли нашата фирма да издава фактура и ако да с какво основание? Как ще се оформи обратното изкупуване?