Здравейте,колеги моля за помощ! Непризнат разход по проект' Твоя час" счетоводно записвне в СЕС?Сумите са постъпвали по бюджет! В бюджет §62-02 (-) а в СЕС?
Облага ли се с данък по ЗКПО 3 %- приход от вторични суровини /брак на ДМА-чугунени радиатори/в бюджетно училище?
Имаме издадена фактура за отпадъчен чугун!
Моля за помощ относно:когато училище предава отпадъци на вторични суровини, получава определени парични средства.
Продажбата на вторични суровини от бюджетно предприятие облага с данък по ЗКПО.
Има публикувано във форума становище на НАП по темата.
Прикачам го отново. :smile1:
благодаря
Пенсионер на 70г. за осигурителен стаж и възраст има експертно решение на ТЕЛК от 10.02.2010 г. до 01.02.2012г.-64% тр.нам.неработоспособнос т. Има ли право на данъчни облекчения за лице с намалена работоспособност на осн. пар. 10а, ал. 1 и 2 от ПЗР на ЗДДФЛ, като прилага експертно решение на ТЕЛК със срок до 01.02.2012г.
Интересува се има ли право да ползва облекчения по чл. 18 от ЗДДФЛ за 2013 г.
Съгласно новата алинея 3 от § 10а на ПЗР на ЗДДФЛ (ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.), съгласно която лицата с намалена работоспособност 50 и над 50 на сто, установена след навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване, както и лицата, навършили възраст за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване, в срока на решението на ТЕЛК (НЕЛК), ползват данъчно облекчение за лица с намалена работоспособност по реда на този закон, независимо от определения в експертното решение срок.
Моля за отговор!Ще важи ли това решение на ТЕЛК за 2013г.
Благодаря!И аз така мисля,че е правилно!
Здравейте,лице което не си е внасяло здравни осигуровки от 2001 г. и не е подавало никакви декларации е пенсионер по инвалидност от м.10.2012г.Сега иска да си заплати
здравните осигуровки за да влезе в кръга на здравно осигурените.Ясно е колко трябва да внесе,но в декларация 7 коя дата следва да впише,получих различни отговори
от национолният телефон на НАП че трябва да е 2001г.,от ТД датата от която ще се внасят осигуровките м.03.2010г. Моля за съвет,ако някой е имал подобен казус.Ще си подаде и заявление точно за кои месеци и години ще внесе сума за здравно!Но ако подаде декл.7 от 2001 не трябва ли после и да подава за отписване на стари задължения!Как да постъпи???Каква дата да запише в декл.7?
Днес се обаждах на 08008801 Кол център на м-во на труда и соц.политика,отговора им беше че след като е в неплатен отпуск по основния трудов договор има право на % за проф.опит и стаж!
Ами сега кое е вярно?
Лице в неплатен отпуск по основен трудов договор на 8 часа,назначен по втори трудов договор при друг работодател на 8 часа,има ли право на % за професионален опит и стаж и на пл. отпуск по втори тр.договор?
Трябва ли да декларира,че не работи по основен трудов договор и е в неплатен отпуск?
Моля,споделете колеги,ако работите по този проект!
Лимит на възнаграждения директор и счетоводител за  3 месеца.

Задължително по този лимит точно 3 месеца ли следва да се отчитат?
Доп.споразумение директор и счетоводител сключени на 27.02.2012г.,преди тази дата няма как да се отчитат възнаграждения!Може ли да се отчитат повече часове!Годишния лимит часове разделен на 10 месеца към сключването на доп.споразумения?Без да се надвишава годишния лимит!
Може ли да се отчетат 2 месеца и да има остатък на сумата за следващо отчитане?
Благодаря?Казах на лицето да я пусне по пощата с обратна разписка!
Лице с излязло решение на телк на 24.02.2012г.,дата на
инвалидизиране 07.12.2011г.има ли право на възтановяване ДОД за 2011г.Устно от НАП отговарят да,но служителка на гише отказва да приеме данъчна декларация с мотив,че няма право!