Здравейте! Колеги, смятате ли , че домашен майстор, наеман за разнообразни ремонтни дейности /лепене плочки, боядисване, мазане, ремонт на покриви, огради и др./ може да се регистрира като свободна професия или задължително трябва да регистрира фирма. Чета това в закона и не съм сигурна може ли да се отнася за тази дейност - домашен майстор. 

По смисъла на § 1, т. 29 от допълнителните разпоредби на ЗДДФЛ, „лица, упражняващи свободна професия“ са: ........................ .......... и други физически лица, за които са налице едновременно следните условия:

- осъществяват за своя сметка професионална дейност; и
- не са регистрирани като еднолични търговци;
- и се самоосигуряват.

Ще съм благодарна да чуя вие как смятате. 
Здравейте колеги,
Извинявам се , че пак подемам тази теза, но настръхнах когато получих покана за съставяне на АУАН за неподадена д-я чл.92. За 2017 дружеството няма нито един лев приход и има само разход около 50лв. за счетоводна услуга /подаване на д-я и ГФО за 2016г./ Подадени са д-я в ТР и НСИ за дружество без дейност . Трябвало ли е наистина да се подаде чл. 92 за 2017г.  Стъпвайки на ДР т.30  от §1 , смятам , че дружеството не е осъществявало дейност. Греша ли някъде?   
Благодаря ви за това, че винаги ни информирате навреме с точна и вярна информация. Ще се радвам да споделите как може да се противопоставим на приемането на този законопроект. Хубав ден!