Здравейте,
Имам служител претърпял трудова злополука, НОИ я призна за такава. Трябва ли работодателя да плаща нещо на лицето по време на болничния? Благодаря на всички предварително
Здравейте,
 Подава ли се декларация 6, при плащане на редовен аванс и кога се правят вноските?
Благодаря предварително
ПРАТИ МУ ЗАПОВЕДТА ПО КУРИЕР, КАТО ОБРАТНАТА РАЗПИСКА ЗА ТЕБ ЗНАЧИ, ЧЕ Е Я Е ПОЛУЧИЛ. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА Е УПОМЕНАТО, ЧЕ ТОВА Е ЗАПОВЕД № ОТ ДАТА.
Договора се прекратява с изтичане на предизвестието без значение какъв ден е почивен или работен.
корекция е само когато се намаляват сумите иначе си е редовна декларация
Благодаря за отговорите аз също мисля, че е така четейки упътването, но шантавата ми трз програма начислява на дните който са от НОИ минималната заплата за страната.
Здравейте,

Моля за мнение по следния въпрос - когато има болничен, ясно е че за трите дни се пише 70% от среднодневното брутно възнаграждение от 01.07.2012-31.12.2012, но какво се пише за следващите дни от болничните каква сума се посочва.
Здравейте,

При постъпване на нов служител изисквате ли бележка за ползваните дни платен отпуск през годината?
Когато сумите в Д6 се увеличават не се подава като корекция, а редовна. Относно сроковете обаче виж в Наредбата.
Ако договора ти все още е в срок на изпитване по-добре за теб ще бъде да ти се прекрати на основание чл.71 ал.1 от КТ, по този начин обезщетението ти се изчислява на база заплата и срока е според стажа. Иначе пак имаш право да се регистрираш в НОИ /чл.325, ал.1, т.1/, но обезщетението е 4 месеца и  минималното, мисля на ден беше по 7,20лв.
Когато се пишат работните дни не се пишат колко часа са.
3. За времето на неплатен отпуск, който се зачита за осигурителен стаж, или на законна стачка:    до 31.12.2010 г. – минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния период (отм. т. 3 на чл. 46, ал. 3 НПОС); след 31.12.2010 г. – не се взема предвид при определяне на осигурителния доход (чл. 46, ал. 2, т. 9 НПОС).

това е от упътването на УП-2
Здравейте,

         Когато детето бъде прието в ясла, майката естествено подава Декларация за промяна на обстоятелствата, въпроса ми е подава ли се отново ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 КСО. Обадих се в НОИ, но нещо на се разбрахме с госпожата.
и аз не го намерих в никоя наредба, но така ми казаха
попитах и в НАП за заличаването и ми отговориха, че имам 7 дневен срок
 Здравейте,
Имам нужда от помощ, някой може ли да ми каже колко дневен е срока за заличаване на подадено уведомление за прекратяване на трудов договор и къде да го прочета.

Благодаря предварително