Здравейте,
Аз бих написала така -  Работен ден – непълна заетост, 5 часов работен ден; сумирано изчисляване на работното време по график определен от Управителя на фирмата при месечно отчитане на работните часове. Така може да работи не само събота и неделя, ами когато трябва.
Не сте писала наистина ли ще работи само събота и неделя.
Мога да използвам осиг.доход, който виждам в НОИ, за съответния период?
Благодаря много, delphine!
Такааа, започвам отново, защото не се изразих правилно, и ще опитам сега.
В 24 месечния период на лицето влиза обезщетение за бременност и раждане до 410дни, втората година майчинството е прехвърлено и лицето започва работа. Работи вече 4 месеца.
Въпросът е  в изчисленията ми за безработица, които се опитвам да направя, кой доход да сложа за тази година, в която лицето е в отпуск за бременност и раждане, този, който виждам в НОИ като осиг.доход или 560лв. (МРЗ за 2019г.)
Благодаря, но не мога да преценя първата "чафка" или втората от т.10, тъй като става въпрос за първата година от майчинството, до 410 ден.
Здравейте, в момента изчислявам евентуално обезщетение за безработица на лице, което в 24 месечния период има обезщетение за майчинство. Имам ПИК от НОИ на лицето и виждам осигурителния доход за периода в майчинство. Този доход ли да заложа в таблицата за изчисленията, която правя?
Благодаря!
От програмата на НАП записвате справката в csv формат някъде на компютъра. Изглежда като файл на excel, но не съвсем :)
Това мисля е начина.
Здравейте,
Интересува ме дали неплатения данък имот за 2018 г . ще излезе като дължим в удостоверението по чл.87 ал.6 от ДОПК от НАП
Преди няколко години бях в същата ситуация и ползвах това. Дано да свърши работа. Има и ППП след договора.
......... остават контролните и нормотворческите(и глоботворческите)...
[/quote]
Ей това с глоботворческите мисля е притеснително! Нещо като вица за Заека, вълка и шапката.
Благодаря ви!
Здравейте,
Фирмата, в която работя не се е регистрирала досега като Администратор. След 25-ти май няма и да е възможно. Сега трябва ли да го направя, докато има още време?
Благодаря ти, ХХХХХ!
Цитат на: pitapak link=topic=22311.msg136712#msg136712 date=152594
12 месеца ,а не 15
Извинявам се

[/quote
Здравейте!
Назначаваме сезонни работници от март до ноември. Прекратяваме договорите и за останалите три месеца взимат обезщетение за безработица. Сега, според новите изисквания за получаване на мин. обезщетение, трябват 15 месеца осигуряване. Времето, в което са били на борсата се счита за ОС, но дали се счита за стаж с вноски за безработица? Какво имам предвид - тези 15 месеца назад могат ли да включват и времето, в което са били на борса.
Благодаря!
И в нетното и в брутното една и съща сума -380лв., така ли? (за 2015г.е)В един от месеците има 6 дни в осигуряване с БТВ 126лв. а другите 15 дни са с платено обезщетение за безработица от НОИ. В този месец каква сума да пиша?
Здравейте,
Когато в 18месечния период, който се взема предвид за изчисляване обезщетение за временна неработоспособност има месеци с обезщетение за безработица, каква сума се взема за тези месеци като брутно и нетно възнаграждение. Опитвам се да изчисля дневно обезщетение на мой познат и срещнах затруднения. Благодаря ви!
Наредбата ме препраща към КСО,  а там се споменава непрекъснато за 9 месеца от последните 15, които служителят има. Тъй като явно не мога да чета между редовете на Наредбата или КСО, се доверявам на ХХХХХ и съответно и благодаря!
Здравейте,
На служител, работещ като сезонен работник назначен 01.03.2016, уволнен  14.11.2016 с отработени 8м.13 дни в 2016г. е отпуснато оставащо обезщетение от 7ни за минал период. Обезщетението се отпуска за период от 14.11.16 до 22.11.2016.  Явно е, че към датата на назначаване 01.03.16г. са му оставали тези 7 дни и сега, когато няма отработени 9 месеца НОИ възстановява правото на ПОБ, но само за тези дни. Въпросът ми е какво трябва да се случи, за да може служителят да ползва нови 4 месеца борса? В последните 15 месеца има 9 месеца с осиг.вноски, но явно не може да се отпускат две обезщетения едно след друго.
Мда, ще трябва да помолят работодателя да преминат на непълно работно време и съответно после да се помолят да преминат на пълно.
Благодаря ти, Далила!  :good:
Значи да се договорим с работниците. Тази договорка да оформя с ДС към ТД за работа за част от законоустановеното раб. време? В следващия месец отново ДС за работа на пълно работно време. Чудя се ако това е начина, защо ми трябваше 138а.
Установено е със заповед на работодателя по чл.138а  непълно работно време до 31.03.2016г.
Какви са вариантите за още един месец работниците да са на същото работно време?
Назначени са миналата година на пълно работно време.