Здравейте,имам следният въпрос: СОЛ / ЕТ /  не си е внасяло осигуровките над 2,5 г. сега внезапно влезе в болница и иска да ползва болничен възможно ли е да му бъде изплатен болничен ако внесе само осигуровките за ОЗМ  или ще му търсят всичките?
Предварително благодаря!
Здравейте, имам следното питане :физическо лице учредява право на строеж  с нотариален акт за сумата от 10000 лв. на фирма ЕООД в която същото е управител.Фирмата е изплатила на лицето посочената сума,въпроса ми е облагаем доход ли е за физическото лице ?
Здравейте, имам следният казус: Наша фирма регистрирана по ДДС закупува товарен автомобил за собствени нужди/снабдяване с материали/ от австрийска фирма също регистрирана по ДДС, за което има издадена фактура без ДДС. Трябва ли да издам протокол по чл.117 с което да самоначисля  ДДС върху стойността на автомобила и съответно да го включа в дневника за покупки и продажби?
Здравейте,
Лице работи при нас на два трудови договора. И двата са по 4 часа.Сега напуска и аз се колебая как да оформя трудовата му книжка:
1. вписвам в нея трудовият стаж по основният договор, а за допълнителния издавам
УП 3 .
Правилно ли е така?
Здравейте,
Имаме машина , която е закупена от Италия, наложи се да се ремонтира един от моторите и и го изпратихме  в италианската фирма . След приключване на ремонта мотора ни беше върнат заедно с фактура за услугата и транспорта до тук. Въпроса мие как за целите на ДДС се третира тази услуга и трябва ли да самоначисля ДДС с протокол?
Благодаря предварително!
Аз го включвам в месец 09.
Благодаря , така мисля да направя.
Сега какво бих могла да направя, ако сега им изпратя коригираната  декл. 6 с предписанието и обяснение към него дали няма да помогне?
Проблема е че те няма да се равнят в декл.1 са коригираните дани за лицето а в декл.6 е само увеличението
Здравейте,
Имам следният казус : след проверка от НОИ ми е издадено предписание за корекция на декл.1 на едно лице.Направих я и я изпратих по пощата с обратна разписка. След корекцията на декларация 1 ми се яви разлика във здравните осигуровки -трябва да внеса още. Опитах да подам декл.6 само с увеличението, но ми я отхвърли защото не е обвързана с декл.1 Какво следва да направя?