"Трудов" стаж се признава по трудово правоотношение, колега. "Личният" труд със или без възнаграждение не е "ТРУДОВ" СТАЖ.
На граждански договор не се признава трудов стаж, нали знаете.
Да съдържа например следното:
"ДА МЕ ПРЕДСТАВЛЯВА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ФИРМАТА МИ
 със следните права:
-   Да извърши регистрацията ми на Икономически оператор в Агенция "Митници" ;
-   Да подава и получава необходимите справки, декларации, актове и всякакви други документи по електронен път  с електронен подпис в електронния портал на Агенция "Митници" ."
Свързах се на телефон. Подавам нов Г2 с нова такса. За грешния ще получа "някога" отказ
НЕ БЪРЗАЙТЕ.
 Случва се да се греши. От личен опит -  направих същото като вас, но при указанията, които получих прикачих верните документи и вписването беше успешно ( с Ж1).

Има ли някой да е регистрирал ЮЛ като ИО с КЕП на управител или това е мираж и трябва да се ползват само КЕП на ЮЛ?
Минах през този филм. Не става с КЕП на физическо лице. В КЕП трябва да се съдържа ЕИК на задълженото лице и ЕГН-то на представител на фирмата. Искат и нотар.заверка за упълномощаване на това лице от фирмата.
Аз успях за първи път да подам нулева АД. Колко време се бави входящият номер, ще получа ли потвърдителен имейл, както за ДДС-то?
Да, системата  е трагична! Не разбрах какво точно е станало при регистрацията, вероятно вината е в мен. Не мога да разбера как при всички други държавни администрации няма проблеми с КЕП, а при пустите митници трябва да се правят сто настройки - то не бе на IE, JAVA и прочие инсталиране на  драйвери ..
Всъщност се отказах и пратих тази фирма по ... митнически агенти.  Как само те не разпознаха пустия  КЕП! Голяяяямо облекчение!
Въобще не мога да мина отново през стъпките. В  EORI номера се съдържа ЕГН-то ми. Да, пълномощното е изпратено на хартия, получих потвърждение, че е прието, след това имейл с ЕОРИ номер.
Здравейте! Направих регистрация в е-портала. Минах трите стъпки. Упълномощено лице съм. Регистрирах една фирма като икономически оператор. Получих потвърждение след изпращане на нотариалното пълномощно. Нормално ли е на мен да са издала EORI, а не на фирмата?!  Мъча се да вляза сега през "вход", получавам грешка 401. Непрекъснато рестартирам браузъра, изчиствам SSL в Интернет опциите. Какво още трябва да направя за да имам достъп до Работни пространства, както се получава във Мултимедийните презентации, които изгледах?
Не мисля, че има такова изискване.
За мен КТ трябва да се промени в тази посока - минимална часова ставка! Ако дейността налага един денонощен режим на работа, не виждам защо да не могат да се наемат много хора на по-малко часове - и на всеки според изработеното!
Иначе едва ли ще имате проблем с вашите условия. Може да допълните "но не по-малко от ....... (определената минимална заплата)"
[....но бих Ви препоръчала регистрация като упражняващ свободна професия в регистър БУЛСАТ. ..............
ПП Напоследък НАП зачести проверките на физически лица, породавали "разни неща" чрез Еконт и други куриерски фирми.]

Не мислете, че дължите осигуровки и/или данъци за пълен месец. Счетоводителят Ви ще обясни как да ги плащате само за определини дни в месеца.
Има много условности, но би следвало да я прикличите в края на годината. Бих Ви посъветвала да използвате разчетна сметка преди см.618, ако нямате сигурност, че ще ще Ви изплатят финансирането за тази дейност до края на годината в пълен размер. Успех!
След като нямате възнаграждение за положен личен труд, не сте плащали данък - какво  облекчение очаквате да получите? Това е възстановяване на платен/дължим данък. Може да се ползва от бащата, ако той има облагаеми доходи.
Успех!
Изчисленията ви са правилни. Ще получите обезщетение и за 5-те дни.
След като ползва този отпуск, то в заповедта му за разрешаване си пише: " .. да се яви на работа на ...", т.е. не се налага да подава други документи. Ако иска да му бъде продължен отпуска или да му се отпусне друг, тогава подава нови заявления.
Успех!
Разбрах си грешката, по-точно налучках :) Подадох даже.
Коригирате всичко както трябва. Заедно с Д1 подавате и корекционна Д6.
Успех!
Здравейте! Моля ви, който може - да ми помогне. Вече два дни се боря с прил.11 - за промяна в обстоятелствата на една самоосигуряваща, която иска да прекъсне отпуска си за дете до 2г /по чл.53 КСО/ и да започне работа във фирмата си. Правя така: попълвам началната част /без точката "моля да ми изплатено парично обезщетение.../ и в ІІ раздел отмятам т.11 - през периода на ..чл.53 ... продължавам осигуряването . Излизат ми съобщения, че трябва да попълня все пак началната част - "моля да ми изплатено парично обезщетение...", но която и опция да избера - т.11 в раздел ІІ автоматично става неактивна!
Въртя се в омагьосан кръг, вече двайсетина пъти пробвам разни варианти да "излъжа" приложението, но не ми се получава. Какво може да пропускам? Всяка идея ще ми е в полза! Забравих да добавя, че за обезщетението по чл.53 си е подадено прил.11 в началото на 2016г, не е по стария ред.