Здравейте колеги,
не откривам приложение при плащане с прихващане?
Пропускам ли нещо?
Това с прекъсването ми се вижда голяма разправия /за майчинството имам предвид/. Най - лесно ми се вижда да останете СОЛ в ЕТ до изтичане на 410 ден, но ще трябва да начислявате обезщетения за отпуски и т.н. Ако не държите да прекъсвате дейност в ЕТ си останете там СОЛ, и започнете дейност с ООД, като посочите, че се самоосигурявате през друг Булстат./до изтичане на майчинството/
трябва да подаде, ако не е представла бележка при основния работодател, ако му я е предоставила не бива да подава, задължение е на основния работодател да преизчислява. Възниква въпроса как се доказва, че е дадена такава бележка /ако няма дненвник за входяща кореспонденция/, незная.
до достигане на 2000,00 доход на месец ще ви удържат всички осигуровки
смятате си 12м. назад брутни доход /12*600/, умножавате по 90%, след това смятате нетното си възнаграждение за същия период /600-осигуровки и данъци/ и получавате ново число. Ако първото е по-голямо от второто НОИ взима предвид второто /тъй като има ограничение/, ако първото е по-малко от второто НОИ взима него предвид. После това число го делите на 21/работни  дни/ тази ставка е дневното Ви месечно обещетение. После взимате работните дни и ги умножавате по тази ставка/дневно месечно/ и може горе-долу да си изчислите всеки месец колко ще получавате.
Дано не съм ви подвела нещо, но на първо четене мисля, че това е принципа.
Да трябва да се посочат всички доходи облагеми по ЗДДФЛ /вкл. по гр. договор/ ще представите удостоверение и за гр. договори.