Здравейте,
за първи път ще приключвам тази година ЕТ, рег.ЗП, собственик с ТЕЛК решение и започнах да чета от сега и имам няколко въпроса и ще ми бъде по-ясно ако ми отговорите спрямо информацията в цифри, която ще ви предоставя за определяне на годишния осигурителен доход.Например
Облагаема печалба-175 000 лв. за 2018 г, получени субсидии-250 000, загуба от пр-ба сс продукция- 106 000, печалба от друга дейност като ЕТ-130 000.общо приходи-380000, общо разходи-205 000т.е. ако ги няма тези субсидии моята фирма винаги ще е на загуба. Как става изравняването на дохода в такъв случай при условие, че не включвам приходите от сс продукция и субсидиите. Колежката до сега ги е включвала, т.е. вземала е до сега облагаемия доход с вкл. субсидии, Благодаря!
Закупихме горивоколонка. Към коя група ДМА да се отнесе? Фирма се занимава със селско стопанство. Строим по стопански начин своя малка бензиностанция. Всички разходи ще натрупам по сметка 613 Разходи за придобиване на ДМА. При  въвеждането във действие на тази бензиностанция трябва отделно да заприходя горивоколонка, а вички допълнително направени разходи по съоръжение  към група съоръжения и предавателни устройства? Дайте малко акъл по темата.