Здравейте колеги, може ли работник на който не е изтекъл изпитателния срок и договора не е станал безсрочен да бъде освободен по чл.328 ал.1 т.12 -при обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор или трябва задължително да е по чл.71 от КТ?
Здравейте, за фирма , която няма дейност ми излезе баланс само със  сума на актива и пасива - 0.Така ли е нормално и няма ли да има проблем в ТР?
Ще ми приемат ли корекцията на декл.1 в НАП без декл.6?
Здравейте, след заверка на осиг.книжка ми издадоха предписания от НОИ за корекция на декл.1 за 2006г.- по-малко дни в самоосигуряване на СОЛ и по-малък осиг.доход. Проблемът  е , че трябва да подам и декл.6, но фирмата е заличена от ТР и нямам никакви документи. Декл.1 ще я подам с новите данни, но за декл.6 незнам какво да правя.
Здравейте, каква е санкцията, ако нямаш департаменти на касовия апарат. Имаме само една- стоки. Идваха на проверка и го написаха само като забележка, но за следващия път "ще се глобяваме". При нас няма как да стане тъй като документооборота е много голям, а в една ф-ра има четири вида групи стоки.  От складовата  програма могат да  излизат бончета с цялата номенклатура от ф-рата, а това е много неудобно- има по 20-30 реда . Благодаря.
 А по първия въпрос има ли мнения?
Моля, ако някой има готова нотариална покана за връчване на заповед за дисциплинарно уволнение да ми публикува, че ще изтърва срока за връчване  а сега всички са отпуска - и адвокати и нотариуси(впрочем нотариусите искат да си я напиша сама).Имам някои идеи как да стане, но все пак е много важно да е написвано правилно и ако се стигне до съд да не могат да оспорват. Благодаря предварително!
Здравейте, правилно ли е осчетоводяването на обезщетение за сметка на дисциплинарно уволнен работник? Ако оспорва наказанието, ще трябва начисленията ми да са изрядни:
429 Други разчети с персонала и съдружниците/709
при плащане на обезщетението от работника: 501(примерно)/429
С този приход трябва ли да намалявам фин. резултат за годината?