Със справка по чл. 73 от ЗДДФЛ. Срок - до петнаести март на селдващата година(в случая - 2018).
Посочвам само размера на дохода, а в графата на данъка нула ли пиша?
Здравейте,
Представител съм на НПО. Имаме следните два случая: Лице, което е на граждански договор при нас през IV-тримесечие, в същото време е осигурена и по трудов договор. Удържали сме осигуровките без ДДФЛ. Другото лице също е на граждански договор през IV-тримесечие, но не се осигурява на друго основание. Доходът по ГД е под минималния и на това лице не сме удържали нищо. И двете лица ще си подадат Декларации по чл.50 и сами ще си заплатят ДДФЛ. Въпросът ми е следния: С какви декларации сдружението декларира пред НАП  тези Граждански договори и в какъв срок се подават?
Благодаря предварително за отговора!
Здравейте,
Възможно ли е да бъде сключен граждански договор за координатор на проект между НПО и бременна, която вече ползва болничен 45 дни преди раждане?
Благодаря предварително!
Здравейте, въпросът ми е има ли някакви преференции за пенсионер, който е собственик на ЕООД и е с ТЕЛК 66%- самоосигуряващо се лице е или трябва да му удържа 123.06 лв. за общо осигурителни вноски и 10 % ДОД? Благодаря предварително за компетентните отговори!
Поздрави,
Катя Стойнова
Благодаря за отговора. Т.е. ако първата ми фактура за покупка е в този месец без значение дали съм успяла да продам нещ , това означава, че за август аз трябва да си внеса осигуровките в размер на 108,36 лв.
Бихте ли ми казали какви осигуровки трябва да плащам като управител на ЕООД при положение, че работя по трудов договор, но там се осигурявам на минимална заплата? ЕООД ми е новорегистрирано и все още не е започнало реална дейност, но ми предстои такава до края на месеца или началото на другия.