Здравейте, не във всички страни можете да си възстановите ДДС. Има специфични изисквания за касовите бележки. Пише за кои страни ви интересува :)

Интересувам се за Гърция
Здравейте, имам касови бележки за гориво от Гърция. Не съм подавала искане за възстановяване от Гърция. Бихте ли споделили опит?
Благодаря! Имах малко съмнение, заради мястото на сделките, понеже стоките не напускат територията на Германия, а се купуват и продават там.
Здравейте,
Българска фирма, регистрирана по ДДС извършва онлайн търговия на територията на Германия. Клиентите са само физически лица, нерегистрирани по ДДС в Германия. Българската фирма получава поръчка чрез сайта, след което закупува стоките от немска фирма, която ги доставя директно до купувача. Българската фирма получава фактури с немско ДДС / 19% /, а за продажбите начислява 20 % българско ДДС.
Въпросът ми е подлежи ли на възстановяване ДДС-то платено в Германия в този случай?
Благодаря!
Здравейте,
Българска фирма има сайт, позициониран в Германия, за продажба на стоки, които не притежава. Клиенти физически лица от Германия правят поръчка през сайта и заплащат чрез PayPal. Българското дружество издава фактура / автоматично чрез сайта/ на германския гражданин с ДДС. От своя страна българската фирма поръчва на германска фирма да изпрати стоката директно до клиента. Стоката не напуска територията на Германия. Получаваме германска фактура без ДДС / платена чрез PayPal/, което според мен не е правилно. Как следва да я разглеждам тази сделка от гледна точка на ЗДДС?
Благодаря предварително!
Друг въпрос, който ми изниква е трябва ли българското дружество да се регистрира по ДДС в Германия?
Българско дружество ще продава стоки и ще оказва услуги по интернет към страни членки на ЕС. Стоките са в Германия. Опитвам се да си изясня какви точно са сделките, особено по отношение на стоките при различни случаи, като например:
        * клиент е Българска фирма и стоката следва да се изпрати до България;
        * клиент е германска фирма, стоката не напуска пределите на Германия
        * клиент е фирма от трета страна
        * клиентът е физическо лице от България, Германия или трета страна
Моля нека някой сподели, ако има такива фирми.
Благодаря
Здравейте,
Фирма, регистрирана в Силистра иска да се измести в Русе. Трябва да се впише промяна на седалището и адреса на управление. Въпросът ми е след вписването на промяната ще се промени ли идентификационният код на фирмата?
Мога ли да подам документите по електронен път с моят електронен подпис, ако бъда упълномощена изрично?
Благодаря за включването по темата.  Аз така или иначе съм изискала от германците да направят необходимото, за да се сдобият с този документ. Считам, че е нужно да го имаме, ако ще и НАП да не ни го искат.
А след като няма да се осигуряват декларацията за рег. на СОЛ - ОКД 5 само за указване на датата на започване на дейността ли е?
Там никъде няма нещо от сорта, че няма да се осигурява СОЛ. Всъщност частта за осигуряването следва да остане празна ли?
dijit съвсем се опита да ме обърка. Къде остават регламентите, приложимо законодателство и т.н. Очаквах някой да потърди или отхвърли категорично моето първоначално убеждение. Щеше ми се някой който има такива фирми да се включи. Да сподели мнение.
dijit според Вашият отговор излича,че не сте прочели въпроса ми. Още отначало с това започнах, че се осигуряват хората в Германия. Бихте ли се аргументирали все пак.
Взех да се обърквам. Аз смятам, че не трябва да се осигуряват тук, реших да си сверя часовника.
трудов договор не, ДУ няма вписан, няма уговорено възнаграждение, вероятно остава СОЛ. Те работят по трудов договор в Германия
Здравейте,
Германски граждани регистрират ООД в България. И двамата са вписани като управители и могат да управляват по отделно. Няма сключен ДУК. Дейността на дружеството ще се осъществява от Германия, те няма да пребивават в страната. И двамата работят по трудов договор в Германия. Възможно е да имат фирма/и и там / това все още не ми е известно, но го допускам като вероятност/.
Въпросът ми е подлежат ли на осигуряване тук в България. Ако се сдобият с формуляр А1 ще отпадне ли задължението им за осигуряване по българското законодателство. Кое ще е приложимото законодателство в случая?