ЧСИ продава сграда. Трябва ли да връчи копие на акт 16 на новия собственик? И длъжен ли е да издаде фактура за продажбата. Удовлетворяват се парични интереси на община по отношение на МДТ.Длъжникът е починал.
ООД, регистрирано през 2023 г. в АВ, но не е имало дейност.
Трябва ли да се подава декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗС и в АВ, и декларация в статистиката?
А трябва ли по документите, където има ЕГН, да ги залича с коректор преди сканиране.Задължително ли е?
За 2022 г. за обявяване на ГФО трябват ли покани и протоколи от ОС на акционери/управители с решения за обявяване на ГФО за 2022 г.?
ЕР /ТЕЛК от 01.11.2022 г. и получено по пощата като препоръчано писмо на 05.03.2023 г.Заверено в РЗИ на 09.03.2023 г. от инвалида.Инвалидност 63%. Лицето подава заявление в НОИ за инвалидна пенсия на 31.03.2023 г. Лицето от коя дата му се отпуска пенсията- от 01.11.2022 г. или от 31.03.2023 г.?
Едно лице ще подава документи за инвалидна пенсия. Но от 2001 г до 2010 г. е работило и на изборна длъжност в община като съветник.За доходите като съветник какъв документ от общината да издадат с цел представяна за доход за инвалидна пенсия.
Ще пробвам днес така, както казвате. Благодаря много.
Имам да отразявам митническа декларация за внос в дневник покупки. Но номерът е 18 позиции. Като номер как да вкарам-първите 10 позиции или последните, целия номер няма да стане.
Дружество, регистрирано в БГ по ЗДДС, закупува товарен автомобил от Румъния, от фирма, регистрирано по ДДС в Румъния. Сделката е освободена. За какви европейски кодове ме пита шефа. Нещо за регистрацията ли на амтомобила в България.
Колко струва тази програма
Трябва ми бланка или кои програми за фактури предлагат такива функции
Здравейте, колеги. Имам въпрос. Може ли да се издава фактура със смесени сделки. Т.е. в тях да има и облагаеми сделки и освободени. Продавам стара сграда с УПИ. Сградата е освободена, а УПИ е облагаема. И трябва да я направя на една фактура продажбата. Възможно ли е?
Едно уточнение. Управителят не е съдружник в това ООД.
ООД през 2020 г има нетни приходи от продажби в размер на 410 хил. лв, а през 2021 г. 140 хил. лв. Трябва да декларираме, че през 2021 г. дължи тримесечни авансови вноски. Това може ли да стане чрез попълването на декларация по чл 92 от ЗКПО при годишното приключване?
Има ли Право на платена борса управител на работещо ЕООД,за което не взима мвъзваграждение
ООД -двама управители, които са и собственици.Управление заедно и поотделно. Единият от собствениците желае да продължава да фигурира само като собственик и да не полага личен труд като управител. Възможно ли е това?
СОЛ в Германия. Има регистрирана фирма в Германия. Там се осигурява като СОЛ. Започва работа в България. Трябва ли да се осигурява в България по трудов договор?
ФЛ за 5 дни е изтеглило печалбите си от онлайн казино чрез изипей.Около 2000 лв. При последното плащане в изипей му казали, че отново трябва да му качат личната карта.Защото всичко отивало в НАП  И му дали да разпише декларация за произход на парите. Общо за 5 дни изтеглени 2000 лв. Каква е логиката