ОК Благодаря ВИ !!!!
П.П Става въпрос за ГДД по ЗКПО.
Това което разбрах:
1. в ОПР - 6000 счетоводна печаба
2. приемам ГФО
3. в ГДД в справка 4 в 3.1  попълвам печалба -  6000 за 2013, в намаление в 16.1 попълвам загубата от 2012
4. в ОПР съответно счет. печалба - данък печалба ( от ГДД ) = печалбата
5. 123/121
6. 123/ 452
и остава контиране през 2014 452/503
Правилно ли е ?
Благодаря
Здравейте,
Загуба от 3000лв. за 2012г., печалба от 6000лв. за 2013г. Мога ли през 2013г да приспадна загубата от 2012г.
Благодаря.
 :give_rose: Благодаря Весели Празници !!!
Благодаря Ви за бързия отговор  :flowers:!!! А в случай че се стигне до регистрация, това което знам аз е че българската фирма ще е освободена от начисляване на ДДС , но не ми е ясно има ли нещо друго, което трябва да се има в предвид и да се следи 
 :hi: Новооткрита фирма в България, която продава стока в страна от Европейския съюз, задължена ли е да се регистрира по ЗДДС.

Здравейте, имам предписание от ИТ, което гласи " Работодателя да определи писменно длъжностно лице в предприято, неговите поделения, обекти, работни площатки, които да го предствляват пред контролните органи на ИТ - съгласно чл. 403а, ал 2 от КТ"
Да рабирам ли, че трябва да се издаде заповед, в която се гласи че лицето "Х" предствлява работодалея пред ИТ или е нещо друго ?
Благодаря
Здравейте,
какво е по специфичното при водене на счетоводство на пункт за черни цветни метали? Задължително ли регистрацията по ЗДДС, знам че на металите не се начислява ДДС, но ако фирмата е регистрирана по ЗДДС, ще се признава ли ДДС на бензин, ток, и т.н,
какво се осчетоводява при изкупуването на метала, кога се внася 10% данък, подавали се някаква декларация за този данък ?
Много ти благодаря за помощта  :flowers: аз вече тотално се опетлах, забелязах че програмата ми е начислила заплати за м. 01 за 23 раб. дни след анулиране и отново начислих заплати с МОД 430 проверих в програмата на НАП и ми прие фаила. Сега ще проверя и в Справка - ДВ бр.99 /2012 колко е МОД защото имам спомени че на "първо чете" когато проверявах беше 485, но в сайта на на НАП е 430  :blush:
Работя с Микраинвест Про, но когато увелича МОД на 485лв. и проверя файла в програмата на НАП ми го приема :blush:
 :hi: при подаване на д1 за м. 01. имам не приета декларация - недопустим праг на икономическа дейност  :hmmm:
проверих отново НКПД И т.н всичко е ОК,  става въпрос за ИД 5630 НКПД 51312003 МОД 430лв.
Има ли някой друг с такъв проблем ? Според мен е грешка в сис темата на НАП или нещо в моята програма  :hmmm:
А, ако му пуснеш граждански договор
 :hi: от НАП ми казват, че първо се подава декл.55 ,, с която се задължаваш да платиш данъка и след това правиш плащане съответно вече за тримесечие.
и според вас до кога трябва да се подаде декл. за 12 с платен  данък в 01. Преди плащането или след ? Със срок за 12 10,01,2013  :hmmm:
Ами аз бих му го представила като повишение, леко вдигане на заплата и после не се справя с новата длъжност, а вече има нов човек на старата му длъжност с постоянен договор :) Може и да се получи :)
 :hi: а за варианта да се преназначи на друга длъжност със срок за изпитване и освобождаваш след това.
Така ги виждам нещата: освобождавам и след назначението и в другата фирма я назначавам отново с допълнителен трудов договор на 4 часа. Някъде бах чела, че се уведомява ИТ чрез декларация, че лицето е съгласно да работи повече от 40часа седмично. Имали такова нещо?
 :hi:Моля за съвет! Каква е процедурата при промяна на основен трудов договор в допълнителен на 4 часа. Лицето желае да сключи с друг работодател договор на 8часа и  така основният договор до момента да стане допълнителен
Според мен първият трудов договор трябва да е основен, а вторият допълнителен, но вторият работодател държи ( а и лицето ) вторият договор да е основен на 8 ч.
Съвсем се омотвам :blush: