През тези 6 месеца на трудов договор на каква сума бяхте осигуряван? Защото така като гледам и смятам, няма смисъл да се осигурявате през фирма на приятел от финансова гледна точка. По-добре си намерете работа, работете си и получавайте заплата.

През тези 6 месеца- на един основен и един допълнителен трудов договор за обща сума 1150 лв. двата.Преди това имам 3 месеца без работа /т.е няма осигуровки/,и до оставащите 18 месеца назад имам още 4-5 месеца на трудов договор на мининална заплата с прекъсване,  плюс без прекъсване текущ граждански договор от 2016 октомври до септември 2018. Преди гражданския заетост в чужбина на висока заплата за нашите стандарти /4000 лв/, но като смятам 18 месеца май не го хваща...Ако има един проблемен месец недостиг, вземат ли се предвид всички тези факти, или те си броят 18 месеца и не ги интересува другото.
не, случаят не е такъв.Имах предвид фирма на приятел. :)
Много благодаря за бързата реакция!Да, това имах предвид- през моя фирма.
Здравейте!Предварително се извинявам за вероятно обърканият въпрос, който ще задам, но просто се опитвам да си изясна всички възможности...
Напускам по взаимно съгласие работа на трудов договор с работодател, към когото имам едва 6 месеца трудов стаж.Преди това съм работила 2 години на граждански договор,а година преди това имам трудов стаж във Великобритания на трудов договор и внасяни осигуровки за интервал от около 6-7 месеца.След завръщането ми от Великобритания бях подала искане към Д "Бюро по труда", но се оказа че нямам право на помощ за безработица, заради липсващ интервал работа на трудов договор.
Питането ми е към момента имам ли право на обезщетение за безработица, след като имам само 6 месеца на трудов договор и ако не- бих ли могла да си внасям сама осигуровки през моя фирма за оставащият период време, така че да придобия право на Борса?