Здравейте! Ще съм благодарна да споделите мнение ако има някой със същия казус като моя :noexpression: Автосервиз, който извършва услуги(ремонти) и съответно фактурира използваните авточасти на фирма или ФЛ, има счетоводен софтуер с база данни, в която следи наличности и всичко останало, но няма връзка с КА. Касовият апарат не е свързан към програмата, тъй като не е доразработена да има такава възможност. При издаване на фактури в брой, същите биват отчитани на КА ръчно. Ако ни вържат КА с програма за фактуриране, която има връзка с НАП, тя няма да следи абсолютно никакви наличности, а ще служи само и единствено за съставяне на фактури.
Здравейте!

Физическо лице извършва продажба на дрехи, внос от Турция, но не получава фактура, относно закупените стоки. Единствените документи, които има са преводите по Western union,  с които закупува стоката и след това наложените платежи от куриерските фирми, с които я продава. Въпросите ми са:

1. Лицето се осигурява чрез фирмата си ЕООД. За да извършва отделно и дейност като ФЛ, трябва ли отново да внася осигуровки като такова?
2. Какви документи са необходими да има той при попълването на Приложение 2 от ГДД? Могат ли горепосочените документи да се считат за приходи и разходи?

Благодаря!