Страници: [1] 2
А според новите правила да пенсиниране нужно ли е да се предоставя УП2 за избраните 3 години?
Моя близка се пенсионира сега и не и ги искат.
На мен ми се наложи да искам УП2 от фалирала фирма. Исках УП-то от държателя на ведомостите, които всъщност е само съхранител. Никой не ми поиска 10,20 или колкото и да е лева. Ревизорите в НОИ ми обясниха, че той е длъжен да издаде  тези документи, тъй като е държател на досиетата на работниците и ведомостите. Ако съхраняват ведомостите и досиетата са длъжни, ако не искат да се разправят с това да ги предадат в НОИ и да си решат проблема. НО НЯМАТ ПРАТВО ДА ТИ ИСКАТ ПАРИ, освен ако не са външна фирма, която само изготвя документите.

Според мен не е редно да му искат пари. Без значение дали се явяват осигурител или не. При преобразуването те са станали правоприемник така, че са длъжни да съдействат с издаването на документите. Ако все пак откажат нека мъжът Ви си подаде документите за пенсиониране. Те от НОИ ще им го изискат по служебен път и тогава няма как да откажат или да Ви искат 20лв.

Проверете в МТД дали автомобила не се води още на Ваше име.
Това което можете да направите е да отидете до МДТ с платежното и с документа за покупко-подажба на автомобила. На гише трябва да изчистят нещата на база на тези документи и да Ви излязат чисти справките.

Здравейте,мисля че може да напишете едно обяснително писмо и да впишете че искате платените суми да се прехвърлят по булстата и това ще Ви е напълно достатъчно.

Аз пък  си търся някаква дистанционна работа - счетоводство, въвеждане на данни, обработка на данни. Да мога да я върша от вкъщи.
Имам постоянна работа като счетоводител, но за жалост не толкова добре заплатена.
Бих се радвала ако успея да намеря нещо и да съм полезна.
:)
Габрово

Аз пък  си търся някаква дистанционна работа - счетоводство, въвеждане на данни, обработка на данни. Да мога да я върша от вкъщи.
Имам постоянна работа като счетоводител, но за жалост не толкова добре заплатена.
Бих се радвала ако успея да намеря нещо и да съм полезна.
:)

И на мен ми направи впечатление. Последната, която сме подали е била с Валидност 2016г. След това имаме подадени 2 уведомления.
По скоро ме притеснява това да не са пуснали някаква промяна например ако няма движение да се подават примерно на 3 или 5 години ... или нещо такова.
Уж попрочетох и не видях такава промяна де :)

Споко, ше наваксаш.  :smile1:
Ето, започвай да наваксваш.  :wink1:


Благодаря  :good:  :smile1:

Искам да Ви попитам все още ли е в сила отпадането на уведомленията по чл.15 от ЗЗБУТ или не?
Питах в нашата Инспекция по труда, но ме е срам да кажа какво ми отговориха  :blink:
Има ли някакви нови неща.
Няколко години бях извън сферата и съм изгубила нишката. Да не кажа, че се чувствам като новобранец  :blush:


Има такива книги в книжарниците. Не са скъпи и могат да се ползват много дълго време. Аз карам с една вече 10 години и имам за още 100 години напред празни страници.

Благодаря ВИ за отговорите :) Много ми помогнахте :)

Ами аз го подадох към 11 часа, а от НАП са го обработили към 15 и 30. Работното ни време е до 18 часа. 02.04 или 03.04. - да напиша в договора или протокола в такъв случай?

т.е на договора на напишем, че се е явила на работа на 02.04.2019г. така ли?

Здравейте,искам да попитам следното:
Имам работник започнал работа на 01.04.2019г. тогава е сключен и договора. Уведомлението за назначаване съм подала в НАП на 02.04.2019г. и съответно от там ми
го приеха без забележки.
Срока за уведомяване на НАП е 3 дни доколкото съм запозната. Спазила ли съм всичко както трябва?
Обръщам се към Вас тъй като нашия счетоводителтвърди, че е трябвало да сключим договора и да подадем заявлението преди 01.04.2019г. /

 И за да използвам темата. Мислим да откриваме офис в съседен град където също се има плащания в брой. Трябва ли да имаме там мобилен апарат или може аз да издавам фактурите и касовите бонове в централния ни офис, като описвам движението в касовата книга? Сумите от направените  там плащания ще се отчитат веднъж месечно например.

Само при условие, че имате плащания в брой и касов апарат в обекта.
Имаме и двете :) А до кога е срока в такъв случай?

Един вид продуктите на микроинвест - Инвоис тъй като пазят база данни се водят СУПТО така ли? Ако продължим да работим с този касов апарат какъв е срока март или септември?

Днес от любопитство попитах служител на НАП същия въпрос. Смаях се, че не знаеше какво да ми отговори и в крайна сметка ми каза каквото решим това да правим  :blink:  :blink:  :blink: После обаче търсят ото под вола теле като дойдат на проверка  :blink:

И за да не отварям друга тема. Ако си по майчинство и имаш граждански договор, по който получаваш някакви суми спират ли ти майчинството?

За София ли става на въпрос ?
Не за Габрово

Страници: [1] 2

Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook