Здравейте, имам следният казус:  Фирма "Х" е наемател на помещение в сграда, чиято половина е собственост на физическо лице, а другата половина собственост на фирма "Y".  Наемодателят на фирма "Х" е физическото лице. Сградата се захранва от трафопост, който е собственост пак на двете лица. Партида в Чез Електро обаче има само Фирма "Y". Потребеният ток от фирма "Х" се отчита на електромера на фирма "Y". Ако поставим контролен електромер, има ли право фирма "Y" да ни префактурира потребената от нас ел. енергия, при положение, че не са ни наемодател и нямаме договорни отношения с тях.Мислех си да сключим договор с тях, да се опишат фактите и те да ни префактурират. Но те твърдят, че нямат право да префактурират ел. енергия. Поинтересувахме се за вариант да си открием партида, оказа се, че е безумно трудно, скъпо и отнема месеци.... Благодаря предварително!
И аз се обърках вече......
И аз досега посочвах 73.11, но същата госпожа , каза, че там влизали съвсем други рекламни дейности , от рода на PR кампании и пр. Каза ни да го сменим на 18.12 . Ако имате възможност , попитайте тези , при които сте кандидатствали за европроекта.
Имам сходен проблем . Мисля да избера КИД 1812 - Печатане на други издания и печатни продукти . Така ни посъветва . жената , която се занимава с Европроекта.....