Не зная номера на приложението, но така става. Чл. 26, ал. 7 от ЗДДФЛ.
Имайте предвид, че от 01.01.2019 трябва да внасяте и осигуровки заради дейността си. Така че.... по-добре си регистрирате фирма.
Фирма не мога да рег. защото нямам фактури а дори и да на намеря за в бъдеще ще са от страни извън ЕС и както разбрах  по този начин ще трябва да е по ДДС фирмата а това  не е на оферта при положение, че ще правя 8клв нето и 3к лв бруто.
Другото което ме вълнува е след като заплатя за първи път  като ФЛ което е търговец по ТЗ, но е регистриран като ЕТ,следващата година ще мога ли да си платя по същия начин и да продължа да си въртя минимална търговия безпроблемно.
Здравейте, изчетох целия форум, но не намерих инфо как точно става процедурата, също така се консултирах с не един или два счетоводителя и всички казаха да направя фирма.
Аз съм ФЛ, ходя на работа и от там ме осигуряват. Отделно извършвам онлайн търговия и получавам парични суми чрез Еконт. Сумата на година е около 4-5к лв нето.Искам да декларирам приходите които получавам от онлай търговията като ФЛ, без да имам фирма. Нямам фактури или други документи с които да мога да докажа разходи.Стоката е от страни извън ЕС и не е плащано ддс и мито за нея.
Стана ми ясно, че за да съм законен ще трябва да подам данъчна декларация по приложение 2 т5 което е 15% на цялата сума. Би ли станало по този начин без да представям документи за разходи?
Благодаря!