Съгласна съм с Вас, но дните, които не се явява на работа като какви да ги третирам? Лицето ползва само 10 дни отпуск и след това трябва да се върне да си доработи до предизвестието.
Реално не върши добре работата си. Идва в нетрезво състояние на работа. Тръгва от работа без разрешение. Но нямаме заповед, че служителя нарушава трудовата дисциплина. Случиха се и други неща и много набързо написах заповедта и в чуденето си какво да напиша го оставих така. След изтичането на отпуската, трябва да му пусна писмо с обратна разписка за неявяването му и да го водя самоотлъчка до датата на предизвестието? И по какъв член трябва да оформя заповедта?
Здравейте, на наш служител е пуснато едномесечно предизвестие по чл. 328, ал. 1 /не е упоменато точка/ и във връзка с чл. 326, ал. 2 от КТ. Това проблем ли е, като се има предвид че работника е разписал предизвестието? На следващия ден си пусна молба за неизп.отпуск в размер на 10 дни и каза, че повече няма да идва на работа. Не пожела да попълни молба за непл.отпуска за останалите дни, не пожела и да се разделим по взаимно съгласие. Ще помоля ако може някой да ме посъветва, че не съм изпадала в такава ситуация. Благодаря.
Здравейте, бихте ли ми помогнали?
Работя от скоро в нова фирма и ме интересува как трябва да попълня ОСК ако корпоративния данък за миналата година не е начислен в края на годината 2017, а в началото на 2018? Във фирмата се работи само със сметка Печалба и загуба от текущата година и други резерви? Благодаря много. Вече блокирах ;)