Здравейте, съдружник съм в ООД, желая да продам дела си на единия от другите си двама съдружника, като стойността на която ще го продам 1000 лв, е колкото и самия дял с който участвам.
Фирмата е регистрирана 2018г. и завърши със загуба.
1.Фирмата дължи ли нещо допълнително като средства на мен като ФЛ и ако да, какво?
2.Трябва ли да декларирам нещо в чл.55 и след това да подавам декл по чл.50 следващата година след като сумата на дела с който участвам е равна на продажната?

Здравейте, имам няколко въпроса, относно подаването на уведомлението в което се посочват данни за длъжностно лице в КЗЛД, чиито отговори не успях да открия сам в изчетената информация в сайта на КЗЛД:
1. В ООД в което има само 1 назначено от скоро лице по ТД, и използване на лични данни има само при издаване на фактури на ЮЛ и документи свързани с трудовото правоотношение на фирмата със служителя, спада ли към изискванията за избор на длъжностно лице?
2. Може ли за длъжностно лице, да бъде посочен Управителя, или по-коректно е да се впише името на счетоводителя?
3. Има ли срок, в който трябва да се подаде този документ, ако да, къде е посочен,  никъде в изчетената информация в сайта на КЗЛД и тук във форума не го видях.
Благодаря, предварително на отзовалите се!
Здравейте, имам новосъздадено ООД в което аз и съдружника ми ще търгуваме на дребно със стоки от България основно, но сме харесали някои неща от китайски сайт и въпроса ми е, ако направя поръчка през фирмената сметка, заплатим сумата и мине митница платим ДДС и мито длъжни ли сме, за това че сме закупили стока от Китай се регистрираме по ДДС?  Има ли праг който трябва да бъде достигнат? По кой чл.  от ЗДДС възниква задължението ако е така?