Притеснява ме, че очаквам предложение всеки момент и като ги знам тия лелки там, поне 10 дни ще ми обработват документите и избягвам момента, в който аз "съм в процес на регистрация в НОИ", а ми се предлага договор. Смисъл не искам мазаляци и разправии с кофти нервни хора и много кофти система. За това правя цялата тази процедура, а дори и губя пари, като не се регистирам в НОИ, но просто дори не искам и да ги виждам..как да ви кажа. Предпочитам да изгубя месец или два обещетение, отколкото да ми скъсат нервите тези хора и "несъвършенната държавна система". Какво ще ми препоръчате?
По принцип, според моята логика, това 3-месечно регистиране в НОИ е точно за такива като мен, които не искат да се регистират, ако имат възможност за бърз старт отново. Ама това е мое предположение в България. В нищо не съм сигурна! :-(
Здравейте!
Казус: Освободена съм по чл. 71, ал. 1 в шестмесечния срок на изпитване на дата 18 декември. Имам право на парична обещетение от НОИ, доколкото знам. Записана съм в БТ в седем дневния срок след 18 декември, НО не съм се регистрирала в НОИ за получаването на парите, защото още чакам нови оферти, а и имам 3 месеца.
Въпросът ми е: Мога ли да изгубя правото си на обещетение от НОИ, след като не съм се регистрирала там, ако и при новия работодател не се получи и ме освободи в 6-месечния срок? Питам, защото съм се регистирала в Бюрото по труда, но не съм в НОИ, защото чакам оферти. Смисъл, ако утре почна работа и след 4 месеца ме освободят пак по чл. 71, какви права ще имам? Ще мога ли пак да си отида на БТ и пак да имам възможност да се регистрирам в НОИ за да получавам средствата, които ми се полагат спрямо трудовия стаж - там 8-10 или 12 месеца?
Притеснявам се, да не ме прецакат, че съм била на БТ и повече няма обещетение, а аз пари не съм взимала, защото изобщо не съм се регистрирала в НОИ.
Благодаря предварително! 
Притеснява ме, какво ще стане ако пропусна този 7 дневен срок за регистрация в Бюрото. Планът ми е, да изчакам до 15 юли, един вид около 45 дни, да видя дали бързо мога да си намеря равностойна на пари позиция и след това, да ме назначат за месец и по 71 бъда съкратена и да си взема тези 12 месеца. Аз имам стаж от 12 години и малко и май ще взимам 12 месеца, като ме освободят по 71. Важното за мен е какви вреди могат да настъпят и има ли такива, ако умишлено не се регистрирам на бюрото по труда в този 7 дневен срок? Правя го нарочно, защото не ме се занимава с тия бабички, ако започна работа до седмица-две-три? Да не ми прецакат идеята за 12-те месеца, това е въпросът.
Здравейте,
Освободена съм на 1 юни 2018 г. по взаимно съгласие, 325 чл. т. 1. Въпроси:
1) За да получавам пълното обезщетение от 12 месеца, трябва задължително да се запиша в бюрото по труда в срок от 7 работни дни. Нали така? Какво става ако не се запиша в този срок, защото очаквам назначаване този месец, но по-късно?
2) Мога ли да загубя 12-те месеца обезщетение, ако пропусна да се запиша в този 7 дневен срок? Не не ме извъртят нещо с тези двузначни закони?!?
3) Проблемът е, че очаквам назначение до 30-40 дни, но не искам и да си изгубя голямата борса от 12 месеца, ако нещо пропадне за това назначение.
Какво да правя, следствие от обобщението по точка 3.
Мерси