Може да се ползва амортизацията като разход. Освен това амортизацията се съдържа в данъчната основа върху която ще начислявате данък върху социалните разходи.
Здравейте, мога ли да помоля за помощ. Необходимо ми е това писмо относно съхраняване на разплащателни ведомости, досиета на служителите и по точно ме интересува дали се съхраняват тези документи в седалището на фирмата или може част от тях да се съхраняват и в офиси на фирмата в страната.
Логиката повелява това да е в седалището на предприятието, но тъй като търсех този документ в Интернет и не можах да го открия, ще съм благодарна ако ме подпомогнете!
благодаря на всички предварително!
Управителят е англичанин, там не осъществява дейност. и затова и осигуровки и ДДФЛ се удържат тук.
Доверих се на счетоводителката, но сега мисля повече да разуча и събера мнения. Защото след проверка на НАП
относно възстановяване на ДДС лъснаха тези неща.
здравейте, ами счетоводителката ми каза преди години да подавам такава декларация, за да се избягва двойното
данъчно облагане. И затова го правя. Вече се обърках и вече не съм сигурна какво трябва да правя?
Здравейте, Надявам се на Вашата компетентна помощ и съдействие. Управителят на фирмата в която работя е чужденец, с ЛНЧ и има ДУК. Осигурява се за всички осигурителни случаи съгласно чл. 4, ал. 1, т. 7 и му се удържа и внася ДОД. Осигуровките и вноските от ЗОДФЛ се декларират в Декларация 6. Освен това на тримесечие му се подава декларация по чл. 55 от ЗОДФЛ. За първи път тази година се оказа, че декларираният доход в Декларация 6 и същият такъв посочен в Декларацията по чл. 55 се дублират и последният стои като неплатен.
Въпросът ми е: осигуровките на Работодателя и авансовият данък по ЗОДФЛ декларират ли се в Декларация 6?
здравейте,
вчера разговарях със служители от НАП по телефона. Казаха ми следното: да попълня декларация 6 с код корекция за месец декември със същия размер на осигуровките и с намаления ДОД в т. 16,  със същата дата на подаване  и втора редовна декларация 6 за м. декември само с увеличението на осигурителните вноски по фондове с дата на изплащане през месец февруари.
Дано да послужи тази информация и на други
Здравейте,
поради непредставен болничен лист в Декември 2012 г., извършвам корекция на данните в м. Януари 2013 г. В декларация 6 осигуровките за ДОО, ДЗПО и ЗО са в плюс, но ДОД се намалява.
Как е по добре да постъпя - да попълня една декларация 6 с увеличението на осигуровките и с датата на изплащане на заплатите за декември в месец Януари и една декларация 6 с код корекция и посочена вярната сума на данъка по чл.42 - в т. 16  или пък да залича декларация 6 в декември и да пусна вярната такава.
благодаря предварително!