Тъй като имаме няколко дейности, то например назначени 2 като общи работника, но  работят и имат задължения за различни дейности. Единия работи при външни условия на строителен обект, а другия на закрито в търговска сграда. И тогава трудовите задължения по длъжностна са различни.
Възможно ли да се сключи втори трудов договор при същия работодател /чл.110 от КТ/за една и съща длъжност, но с различни трудови задължения по длъжностна характеристика?
Здравейте,
Получихме запорно съобщение за служител, който е работещ пенсионер. Следва ли при изчисляване на секвестируемия доход да сумираме пенсията му и заплатата при нас.
В ЗС ЧСИ е написал „Указвам ви, че при определяне на секвестируемата част от дохода на длъжника, да вземете предвид, че последният получава месечна пенсия в размер на …. лв“
Пенсията и трудовото възнаграждение по отделно са под 650лв.
Лицето притежава документ Разрешение за пребиваване , където на тип разрешение е посочено: Постоянно пребиваване. В документа фигурира и ЕГН.
Здравейте! Общинско предприятие иска да назначи на длъжност общ работник чужденец от Молдова с постоянно гражданство в България. Как трябва да се третира този случай? Изцяло ли се прилагат трудовите и осигурителни закони, действащи в България или има други особености?