При формирането на РЗ на общински служители на трудов договор начислява ли се клас за прослужени години по специалността/напр. ИТ/;има ли допълнително заплащане  за ниво/ напр. Експерт и т.н/.
Имам текущ  запор,върху РЗ и работодателят ми прави удръжки върху него на принципа 50% от остатъка от нетното възнаграждание, което понякога означава ,че по банковата си сметка получавам остатък под несеквестируемия мин.Понеже сме на бонусна схема на заплащане,ако се случи сумата,която ми е преведена да е по-висока,от самата банка оказват да ми я заплатят.Отделно ни превеждат 60 лв пари за храна,които излизат р разпечатката на банката като "щета",които също ми отказват да изплатят.Това е във връзка със запор на банковата ми сметка,въпреки че ЧСИ е информиран,че работодателят прави преводи по  предходен запор.За същото е информиран и писмено с извлечение от заплатата,банковата сметка и всички необходими документи.Има ли право вторият  ЧСИ да запорира сметката ми,при положение,че е уведомен,че погасявам чрез работодателя си предходен запор.И то в запорното съобщение пише,че не може да ми бъдат изплащани суми над МР З, която е 420 лв? 
                                                  Здравейте,
          Дълго се колебах дали да се обърна към Вас с въпрос ,относно Запор върху РЗ. От Януари 2017 г. във връзка със Заповед за Запор  , Работодателят ми ми удържа и превежда по банка 50 % от нетната РЗ  / според  чл.446  от ГПК-по негово обяснение / . РЗ варира ,защото е изградена на база МРЗ -460 лв. и бонусна схема. Чистата нетна сума е между 630 и 750 лв. От това 50% е сумата ,която отива вече 7 месеца по банка за ЧСИ. Това е за просрочие по банков кредит от 2006 год. Задължението е минало през 3-ма ЧСИ и 2 Колекторски фирми ,поне доколкото можах да проследя нещата. Основните суми са по обслужване на техните разходи. Освен това е запорирана и банковата сметка ,по която ми превеждат Единствено и само РЗ , други банкови сметки нямам и ЧСИ е запознат с това. Направено му е съответно извлечение от сметката.
     Т.е. аз получавам остатък,равен на преведения по запора: напр. 315; 320;  340лв.  Понеже имам 30 год. трудов стаж и получавам Клас Прослужено време, при мин. бонус РЗ ,която ми се образува моментално надвишава 600 лв. и съответно ми се удържат 50% от нетното възнаграждение. Не можахме да стигнем до консенсус по въпроса ,че има Несеквестируем минимум,който се определя от размера на МРЗ . Според Работодателя ми 50% е за лице без деца,или с такива над 18 год. , т.е. -моят случай. Не мога да си позволя да наема адвокат,защото това са всичките ми доходи ,а  и живея под наем,който е 190 лв.+ режийните,едва ми остават средства да оцелявам,още повече ,че задължителната сума ,която плащам за лекарства на месец е мин. 60 лв. Налага се дори до работа  и обратно да вървя пеш, защото не мога да си позволя този разход - 8 спирки,независимо от сезона. С тези обстоятелства работодателят ми е запознат .
         Питането ми е : Имам ли изобщо някакви права в случая и важи ли  формулата за изчисляване след приспадане от нетната заплата Несеквестируемия минимум? И коя формула точно ,защото има варианти ?
        Благодаря за отговора предварително.