Датата, от която влиза.

Дано не се случи нарушена хронология, заради тези закъснения.
Освен, като си ги знаете, да не правите записи, преди да станат ясни промените на заплатите със задна дата.

Благодаря, :smile1: аз по принцип така действам, но се зачудих дали не греша с датите...
Здравейте,
може би моят въпрос не е много по темата, но... ще ме извините  :blush:
Ние сме училище и увеличението на заплатите почти винаги става със задна дата, т.е.
/напр. ОРЗ се увеличава считано от 01.01.2018г., но с ДС от 15.02.2018 да кажем/. Как следва това да бъде отразено в трудовите книжки, коя дата трябва да се напише, датата на ДС или датата, от която влизат в сила новите ОРЗ?
Здравейте, имам следният случай:
Учителка е в болнични заради рискова бременност, трябва да назначим нов учител на нейно място, но кандидатът е без педагогическа правоспособност и директора иска да го освободи на 01.06.2018г. Може ли да се сключи договор с такъв текст:" Трудовият договор се сключва до завръщането на титуляра, но не по-късно от 31.05.2018г." на основание чл. 68, ал.1, т. 3 от КТ и ако титуляра не се върне на работа до тази дата по кой член се освобождава заместника?
Заличете първо прекратяването от 2013-та и вижте с каква длъжност ще излезе човека /предполагам първоначалната, на която е назначен/ . Уведомление за промяната от 2013та едва ли е необходимо отново да се подава, щом като има подадено. Сега си подайте ЕКАТТЕ-то и правилните длъжност и всичко останало.
Права се оказахте, разговарях с НАП и след дълга беседа служителката ми обясни, че трябва да залича прекратяването..  :good:
НАП няма код за промяна на вида на ТД в тези случаи. В случая обаче ТД би трябвало да е регистриран с код за втори ТД, а не за срочен.
А как се коригират уведомленията в такива случаи, ясно е, че е на място в НАП, но ще трябва ли първо да взема разрешение от ИТ или става и без? Ще трябва да се коригират и двете уведомления - длъжността касиер е трябвало да бъде с основание 01, а домакин с основание 10, понеже в декларация обр. 1 се водя така..
Заличете прекратяването от 2013 г. с код за заличаване 02. Така договора ще Ви излезе като активен и си направете споразумението сега. Имала съм подобен случай и така се получи.
В смисъл да пусна допълнително споразумение за преназначаване със сегашна дата или от 2013 който е?
Да, и това може би е вариант... Но не смея, тъй като ме е страх съвсем да не се объркат нещата... Вие какво бихте сторили? А и тогава уведомлението е било съвсем друго, нали вече са добавени и някои новости, дали ще мога да залича със сегашния образец, как мислите?
Не разбрах точно - излиза, че е прекратен през 2013, така ли?
Ами мисля, че да! Понеже изрових из класьорите от 2013 година и видях, че лицето е замествало някоя по майчинство и понеже майката се е върнала на работа, другия са го прекратили и са го (пре)назначили на друга длъжност с допълнително споразумениена същата дата!  Как за прекратен договор се пуска допълнително споразумение за преназначаване не ми е ясно.. И може би вече оттам тръгва цялата бъркотия. НАП приема първо уведомлението с ДС-то, а след това уведомлението за прекратяване и хоп честито лицето вече го няма. Това са мои предположения все пак, дано да не съм права, че не ми се иска на място в НАП да ходя, но...
 :blink: :blink: Направих справка за актуално състояние на трудовите договори и ... това лице не фигурира от 2013 насам  :noexpression: Как трябва да процедирам сега?
Здравейте, опитвам се да декларирам  кода по ЕКАТТЕ на един служител, но НАП ми връща уведомлението с основание: "Неправилна последователност от подаване на  данни в поле "тип на документа". Тип на документа нали трябва да бъде 2. Какъв е проблема не разбирам.. Някой с подобен проблем?
Здравейте,
кода по ЕКАТТЕ на счетоводител, който е назначен на по 2 часа в четири училища трябва да е "00000" нали? Ако е така, ще бъде ли проблем да подам заличаващо уведомление и да поправя кода по ЕКАТТЕ с ново уведомление?
Няма как да стане, освен ако не посетите НАП със заявление, доказателствен материал и двете уведомления на флашка (заличаване и ново с еднакви дати).
Жалко! Ни най-малко ми се занимава с любезния им персонал, но щом няма друг начин ходенето е неизбежно..
Здравейте,
А мислите ли, че уведомление, подадено и прието през 2015г. може да бъде заличено и да бъде подадено ново такова с редовни данни с промяна в основанието на договора?
По чл.118 няма ДС, а само Заповед. Промяната на длъжността може да бъде само със съгласието на работника и следва да бъде ДС по чл.119 КТ.  :smile1:
Благодаря за отговора, лицето има заявление за преназначаване..  :smile1: Значи по чл. 119, във връзка с чл. 67, ал.1, т. 1 нали така?
Забравих да допълня, че трудовото правоотношение пак ще бъде безсрочно, променя се само длъжността, но не и заплатата. Чудя се по чл. 118 ли трябва да бъде или по чл. 119
А новото допълнително споразумение по кой член се сключва при положение, че лицето е било на безсрочен трудов договор?
А срочен ТД може ли да стане безсрочен с допълнително споразумение по чл. 110 или трябва да се прекрати първо и след това да се сключи нов ТД по същия член? Става въпрос за лице, назначено на 2 длъжности по 4 часа при един и същ работодател.
Здравейте,
аз съм касиер-домакин в училище и имам два трудови договора. Като домакин /на 4 ч./ съм назначена по чл. 67. ал. 1, т. 1, а като касиер /на 4ч./ по чл. 68, ал.1, т. 3 от КТ ,понеже замествах служителка, която беше в майчинство, но тя вече е освободена от работа и следователно аз съм титуляр. За деклариране на кода по ЕКАТТЕ  се опитах да подам уведомление по чл. 62 и за двете длъжности с основание 01, но както се сещате НАП ми приема само длъжността домакин. Та искам да питам това дали ще ми създаде главоболия след време.. Няма ли начин да съм на безсрочен ТД и по втория?