Бракуваме ДМА  с остатъчна стойност - 90 лв  (800 лв. отч. ст-ст.) , трябва ли да се начислява ДДС, при условие, че са изминали повече от 5 години от началото на годината в която е ползван данъчен кредит при закупуването?
Здравейте,
регистриран ЗП получава  субсидия,но няма други приходи от селскостопанската си дейност, трябва ли да подаде декларация по чл.55  от ЗДДФЛ?
А ако лицето нямаше осигуряване през годината като ЗП , пак ли приложение 3 с код 3021 ?
Защо трябва да се подава и Г2, този образец е за предприятие с дейност според мен.
В точка 1001 Описание на обявения акт кое ще се отбележи в случая: Годишен фин. отчет или Годишен доклад за дейността? Според мен - второто.
Тази декларация за неактивност, която трябва да се представи в ТР за преприятие без дейност за 2017 г. е в свободен текст нали? Чудя се дали не може да се представи такава ,подобна/еднаква  на декларацията за неактивност в НСИ?
Здравейте , бих искала да попитам следното : Лице ,което е на граждански договор и възнаграждение под МРЗ за месец , неосигурено на друго основание (не е и СОЛ) следва ли да попълва справка  за определяне на окончателен размер за дохода - частта за здравни осигуровки?
При мен възникна още един въпрос и много ще се радвам да ми отговорите, отново за попълването на таблица 2 в образец 2004. Самоосигуряващото се лице е и пенсионер, в колона 3 трябва да се посочи размерът на пенсията, но в месец 08 ( лицето се осигурява до 07.08.2016) тя в пълен размер ли се посочва?
Самоосигуряващо се лице се осигурява до 07,08,2016 г. /само  здравни осигуровки върху 420 лв./ . В колона 4 ,таблица 2 посочвам за м,08 осигурителния доход от декларация 1/ 91.30 лв  - правилно ли е ?
Здравейте имам следния казус. За 2016 г. имам ЕООД (не е регистрирано по ДДС) ,което е имало дейност. Съответно документите се носят през 2017г за приключване на фирмата. Аз като съставител на ГФО трябва да си пусна граждански договор , но проблемът е ,че ЕООД-то тази година-2017 няма да работи. Как мислите проблем ли ще е да се пуснат осигурителните декларации за гражданския договор , въпреки ,че  фирмата не извършва дейност или трябва и управителя да се пусне в осигуряване за няколко дни?