Много благодаря!!!
Този начин би бил  най-удобен за мен и  за управителя.
Ще си направите месечен отчет за приходите по банка примерно.
Честно казано, не знаех че може.
Като реквизити какво трябва да включва и как да изглежда ?
Може би най-чисто и лесно си е приход по банка/ ако е в брой, да се внасят на каса и след това да се издават фактури.
Вярно,че е доста занимателно, но...
Интересувах се от колеги, което водят футболни школи как процедират🤔
А не би ли следвало да издам насрещен документ, реално ще имам приход без документ🤔
Разрах, а  може ли  парите да се внасят на каса в банка и да се издава фактура на ФЛ, а занапред родителите да плащат по банка и отново да се издава фактура?
А могат ли да се третират като такъв?
Плащат, за да тренират.
Това е въпросът и как е най-правилно да се третират.
ЮЛНЦ, което е сдружение-футболен клуб, извършв тренировки на деца. От родителите получава месечни такси в брой, как следва да се отрази този приход и какъв документ да се издава?
В момента не са много деца, но може да се стигне и до 100 деца.
Здравейте,
Открита е грешка при деклариране на д1 и д6 за месец март.
Д1 и д6 са подадени на 21.04, като днес при подаване на корекция, са върнати ,тъй като срока за корекция на д6 бил 30.04.
Не би ли следвало срокът за корекция да е 31.05.2020?
Здравейте,
Подадени д1 и д6 на  25.04.2020 за мартенски заплати. Днес се разбират някои отсъствия и се налагат корекции. Родадох коригирящи данни, но ми връща отказ с изпуснат срок. Срокът за корекция ва д6 не е ли до края на май месец?
Здравейте,
Интересувам се как процедирате при следния казус.
Чужденец, кандидатства за синя карта. Пли кандидатстването подписва договор, без дата на влизане в сила, тъй ката даговорът влиза в сила от дата на издаване на картата.
Синята карта излиза и тя е със срок 4 години.
Аз подавам удедомление към НАП с реална дата на подписване на договора, като на считано от... слагам същата дата( в уведомлението излиза само датата на подписването). След излизане на картата, пиша коректната дата на започване, но какво правя със срока? По закон имам право до 3 години срочен договор, а спрямо картата са 4 години.
Пропуснах да отбележа , че при подаване на уведомлението, отново пиша произволен срок-3 години, като сега възнамерявам да коригирам с допълнително споразумение, но как е най-коректно?
Има ли вариант при този казус договорът да е за 4 години?
В договорът, който е предоставен е вписано : договорът влиза в сила от дата на издаване на картата и приключва с изтичане на валидността и.
Привет,
В други приходи, според мен.
По 709 Др приходи от дейността?
Здравейте,
Имам получено обезщетение от работник за неспазено предизвестие.
Как би следвало да се осчетоводи. Първоначално постъплението го бях осчетоводила по 719, но не съм сигурна, че е правилната сметка.
Моля за съдействие
Най-правилно е с прекратяване, сключване на нов и уведомления към НАП.
Може би ще стане и с ДС + уведомление към НАП, но не съм убедена
А с подаване на д1?
Здравейте,
Интересува ме от преминаване на лице от допълнителен договор към основен, като промяната е само в основанието на договора , може ли промяната да се извърши само с промяна в д1 при подаванто или трябва с доп.споразумение / прекратявене и сключване на нов?
Здравейте,
Налага ми се да направя корекция на двете декларации за м.12. Корекцията е поради грешно начисление в заплатите на 2 лица т.е декларациите са ми в намаление. Може ли за съдействие, за да избегна дублирането?
Последно детето тази година ли е родено или 2018г.
Защото ако е 2019г. отпускът за гледане на дете до 2 години не виждам защо сега ще го въвеждате.

Стил е много прецизна програма, така че си уточнете датите. Също може да ги проверите в сайта на НОИ. Аз досега не съм имала разминаване.
Защото до август 2019 беше в отпуск от 135 до 410 дни. Август месец е пуснат отпуск за отглеждане на дете до 2 годишн възраст. Както казах в Стил е заложена отпуската за отглеждане на дете до 2 годишна възраст да не е повече от една календарна година.
Също така за корекция на Приложение 10 ок, но няма как да го направя. При въвеждане на нов период, програмата генерира ново приложение 10 за новия период.
Всичко е прието от НОИ. Просто сега като искам да  оправя датите, проблем ли ще е ако има 2 приложения 10, а не едно с целия период?
Единственото , което ми идва на ум е да пусна нова отпуска за отглеждане на детето до 2 годишна възраст за периода от 11.08.2020 до 20.08.2020 и да подам ново приложение 10. Това дали би бил вариант?
Не ми позволява да запаметя. Предполагам колегата преди мен, не е обърнал внимание и затова е подал  приложение 10 с дата до 10.08.2020.