МЛМ - МултиЛевъл Маркетинг - т.е става дума за продажба на стоки, а не на услуги, не знам дали убеждаването на трети лица да си закупят въпросните стоки или как да ги употребяват би минало за консултантска услуга пред данъчните  :blush:
Аз бих си попълнила Приложение 2 в декларацията по чл. 50
Портала на НАП ще работи с пълна функционалност след 11.01
https://nra.bg/news?id=4385
А кой ги подписва тези решения? Упратителя освобождава сам себе си от отговорност?  :icon_question:
Може и да не начислявате ДДС вижте чл.45 ал.1
По- добре първо да попитат в самия университет дали имат бланки за попълване, на мен миналата година от 3 различни университета ми изпратиха 3 различни бланки за доходите и всички държаха да е попълнена точно тяхната. Бюрата по труда също издават подобни документи, но е необходимо да се отиде в съответното териториално бюро.
Здравейте,  според т. 1.4 от Становището на НАП паркинга например може да се приеме за съпътсваща доставка и изрично е посочено, че за него може да се приложи ставка 9%, според същата точка и чл. 66, ал.2, т. 2 изрично са изключени доставките на алкохол, бира, вино и коктейли, в които те са включени. При това положение аз не виждам защо към кафето и безалкохолните в ресторант, включително фрешове и безалкохолни коктейли да не може да се приложи чл. 128 от ЗДДС, съответно ставка 9%.
И аз така мисля.  Много благодаря
Самоосигуряващо се лице е пенсионер и ще внася само 8% здравно върху 610лв.Въпросите ми са в кой клетки за саписва сумата и съответно процента.Имам малък спор за това
След като обектите са били затворени 2 месеца, формално е спазено изискванете за неизвършване на последователна еднородна дейност в един обект. Остава въпроса за свързаността на дружествата.

Тук доста подробно е обяснено
https://kik-info.com/novini/novini-i-akcenti/Ukazanie-na-NAP-otnosno-svarzanite-firmi-s-ednorodna.154203.php
Здравейте колеги, в списъка на работници и служители, който се прилага към документите към АЗ в графа – „Законустановено работно време за длъжноста в часове” и Установено непълно работно време в часове какво вписвате?
 Аз залагам в следната последователност 8 – 8 и 8-4 за колеги назначени на 4 часа, но при проверка на файла ми дава грешка Невалидно законоустановено работно време за длъжността.
В съответната таблица начало на период за компенсация 13.03 или 16.03 март залагата и съответно периода до 13 април ......


Моля обърнете внимание, че в указанията е записано, че тези 2 колони се попълват само в случаите на установено непълно работно време на лицата по чл.1, ал3 от постановлението.
В тази връзка аз имам друг пробем - при попълване на лица по чл. 1, ал. 1 не би трябвало да попълвам работно време, но ако не го попълня при проверка ми излизат грешки.
Друг има ли подобен проблем?
от ЗДДФЛ
Чл. 82. (1) (Доп. - ДВ, бр. 109 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) За непредставяне или за несвоевременно представяне на информацията по чл. 73 и 73а, както и за посочване на неверни или непълни данни, се налага глоба или имуществена санкция в размер до 250 лв., освен ако лицето не подлежи на по-тежко наказание.
(2) За нарушения по ал. 1, извършени за повече от едно физическо лице, глобата или имуществената санкция се налага поотделно за всяко физическо лице.
(3) При повторно нарушение по ал. 1 глобата или имуществената санкция е в размер до 500 лв.
Ако имате някакъв лизинг, нещо купено на вноски от магазин излизат сумите по същия начин в кредития регистър. Или ако са ви проверявали за покупка на изплащане.
Ако едно лице е осигурено поне 12 месеца през последните 18, то има право на обезщетение за безработица, дори и в минимален размер за срок от 4 месеца. За да получава обезщетение в размер на 60% от среднодневното му възнаграждение и за срок по-дълъг от 4 месеца, освен лицето да е било осигурено във фонд „Безработица”, то не трябва договорът му да бъде прекратен по негово желание или с негово съгласие, или поради виновното му поведение, като срока на обезщетението зависи от осигурителния стаж на лицето от началото 2002г
Благодаря. И аз така мислех, но имах нужда от потвърждение.
За първи път се сблъсквам със следния казус: самоосигуряващ се управител на ООД е регистриран на адрес в ТД на НАП различна от ТД на НАП на фирмата.  По сметката на кое съответно ТД на НАП би трябвало да му се преведат осигуровките - по неговата адресна регистрация или по тази на фирмата?
Накрая на статията има таблица - надявам се да помогне за попълването
http://shopeee.com/s/nbn
За съжаление не мога да помогна, но ще съм благодарна, ако споделите информацията, след като успеете да изясните какво, къде и как. Четейки въпроса ми изникват и други въпроси - а декларират ли се по някакъв начин тези вноски, как се осчетоводяват  :question:
В 7 дневен срок от прекратяването на трудовия договор - чл. 62, ал 3 от КТ