Фирмата има стари задължения към НАП. В момента има не равнение със счетоводните данни/които са в по-голям размер/ от тези, които се виждат в НАП. Тъй като са стари и не мога да направя анализ за предходни години. Каква операция трябва да взема за равнение на данните?
Фирмата има стари задължения към НАП. В момента има разминаване счетоводните данни/които са в повече/ и това, което е в НАП. Тъй като е за стар период и не мога да направя анализ в счетодовдтвото. Каква операция мога да взема, за да равня задълженията към 31.12.2018 г.
Благодаря за отговора! :good:
Здравейте, новорегистрирано дружество има получен аванс  на 04.02.19 г. по договор за СМР. На 07.02.2019  е издадена  опростена фактура.За  регисрация по ДДС в НАП е представено извлечение от сметка на дружеството и копие от ф-рата за получения аванс.На  18.02.2019 г. дружеството е регистрирано по ДДС. Контрагента настоява да издадем ф-ра с ДДС. Има ли законно основание за нова ф-ра с ДДС и как да го направя?
Предварително благодаря!
Здравейте, благодаря Ви за отговора! В дадения случай работодателят изисква от мен да издам пътни листове според касовите бележки и разходът, като използвам само тези, които са осчетоводени в дадения месец, независимо, че са с дата за предходния. Искам да Ви попитам при издаването на пътните листове (ползвайки приложението Ви) задължително ли е вписването на дестинацията и километрите трябва ли на 100% да отговарят с посочените километри в Бг мапс или друга такава платформа. Възможно ли е да увелича километрите, за да мога да изпиша горивото за изминалите месеци с години назад?
Здравейте, бих искала да Ви задам няколко въпроса, надявам се да намеря отговор тук. Първо бих искала да започна с въпрос за пътните листове, тъй като имам страааашно много фактури за гориво, което не е отчетено по друг начин, трябва да изписвам пътни листове с програмата на Кик Инфо. Предишната счетоводителка е изписвала фактурите за гориво за всеки месец, но в един момент според ДДС-то е започнала да ги изписва и в следващия месец, т.е. имам фактури от септември изписани в октомври и ноември. Бих искала да ви попитам дали като издавам пътните листове трябва да събера всички фактури от дадения месец или трябва да ги описвам в различните месеци, в които са заведени? Благодаря Ви! Надявам се да получа отговор, за да мога да задам и следващите си въпроси. Успешна седмица на всички!