Здравейте, колеги имам следния казус: Българска фирма изнася стока за Малайзия, но посредник е немска фирма .Българската фирма фактурира на немската ,но изнася стоката директно за Малайзия. Как би трябвало да се отрази в ДДС декларацията ,след като стоката не се транспортира до страната членка.
Благодаря!
Здравейте, извинявам се ако вече е дискутирано не успях да открия точно такъв казус.
Българска фирма доставя стока на немска фирма и двете регистрирани по ДДС стоката не напуска страната (България). Немската фирма има офис в България и стоката е консуматив за този офис. Въпросът ми сделката с или без ДДС трябва да е.
Идеята им е да не  минават  през каса/банка, защото наследниците са съдружници в случая и сметка 499 им расте доста сериозно.Предстои им консултация с адвокат как това да се случи юридически и дали е възможно. Мисля ,че такъв тип задължения можеха да се отпишат с изтичане на 5 г. давностен срок от датата, на която трябва да бъде върнат заема, но  въпросът с  облагането не съм сигурна как стои. Не съм се сблъсквала с такъв казус.
Именно наследниците  искат да се реши този проблем. Тук става въпрос за червена каса, не толкова за реално дадени 80 хил. просто този съдружник е можел да докаже тези средства и затова е направен договор с него.   
Здравейте, имам следния казус починал е съдружник в ООД . Лицето е финансирало дружеството с 80 хил. ,които са осчетоводени в 499. Въпросът ми е мога ли да отпиша това задължение и ако да, само корпоративен данък ли дължа или и ДДС. Благодаря!
Здравейте имам следния казус българска  фирма извършва транспортни услуги на фирма в Дания. Фирмата в Дания плаща на българската фирма, като от приходите приспада разходите за  горивото, а българската фирма си възстановява ДДС по тези фактури без да ги осчетоводява  на разход .Моля за мнение как е най-направилно да се осчетоводи ДДС-то ,тъй като то не се явява приход във фирмата.