Здравейте,има ли вариант при който при напускане по взаимно съгласие на работника се изплащат 4 брутни заплати въз основа на последната такава,това обещават работодателите на приятелка...
ИМАМ ФАКТУРА ЗА ПРОДАЖБАТА
никой ли няма да се включи?
ПДП е преотстъпен данък печалба на земеделски производител
Физическо лице е продало на фирма за изкупуване на скрап желязо и хартия за 9000лв Облагаем ли е този доход за Декл.чл.50 ?
благодаря, а може ли да ми подскажете къде да го погледна като законово ободновано
ох,извинявам се за калпазанския въпрос - имаме ли право на общото събрание да гласуваме разпределяне само на единия съдружник ?
задължително ли е на общо събрание да се изплати по равна сума дивидент на съдружниците но ООД ?
благодаря ви,а има ли значение че всичките контировки са ми директни 613/401,сега трябва ли да ги мина през 60гр,611гр и тогава в 122 или направо 613/122
и сега още един казус ,в сметка 613 са събрани разходи от 2020 до 2023г ,защото имаше идея за проект,но сега се оказва че няма да има такъв,какво правя с тези натрупани разходи?
не са за сметка на наема,плаща се наем с фактура ежемесечно
ЕООД  земеделски производител  е наело земя и сграда за отглеждане на животни. Наложи се да се оправи покрива на сградата и да се бетонира двора. Как ще се осчетоводят разходите и какви контировки ще се вземат,като имате предвид,че имота е собственост на физическо лице,баща на управителя на еоод-то,така че договора за наем е безсрочен :smile1:
СВЕТНА МИ,БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ :good:
ОПР ще има,но баланса е нулев,а с ГДД съвсем се обърках-посочвам на приход и разход сумата и тя става 0,така ли
ЕООД е получило през 2022г дивидент от юридическо лице, ЕООД няма никаква дейност от години,само получава дивиденти и веднага ги изплаща на Управителя като удържа и внася данък 5%. Трябва ли ЕООД да прави Отчет НСИ,който ще е нулев и ГДД въпросните дивиденти ги отразявам в намаление и увеличение ,така ли?
всичко имам,даже печалбата към края на годината е 3 пъти по-голяма от изплатения дивидент,на кой ред в баланса да я посоча?
съвсем се обърках-аз съм ги изплатила от ООД на другите 2 дружества и сега от дебита на 424 сметка не мога да ги пратя в 122,защото там няма нищо за разпределяне,а пък и не би трябвало преди приключването на 2022г, та се замислих в отчетите къде ще го отразявам-на кой ред ,а в ГДД трябва ли да се показва като скрито разпределение ---- :hmmm:
а нещо да ми помогнете по моя казус
защото не се удържа данък -ООД разпределя дивидент на 2те ЕООД